Giannis Antetokounmpo obține al 2-lea trofeu MVP consecutiv

Giannis Antetokounmpo este MVP-ul sezonului 2019/20 în NBA. Anunțul oficial este așteptat pentru ora 21:00 (ora României), dar întreaga presă de specialitate din America a făcut deja cunoscută această informație.

În sezonul 2019/20, Giannis a avut medii statistice de 29.5 puncte, 13.6 recuperări și 5.6 pase decisive pe partidă. El a ajutat pe Milwaukee Bucks să aibă cel mai bun bilanț în sezonul regulat, având un aport consistent la acest lucru.

Jucătorul grec obține cea de-a 2-a astfel de distincție consecutivă și devine primul jucător cu două trofee MVP succesive după Stephen Curry. Anterior LeBron James, Steve Nash, Tim Duncan, Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Moses Malone, Kareem Abdul-Jabbar, Wilt Chamberlain și Bill Russell au reușit același lucru.

De asemenea, Antetokounmpo devine cel de-al 3-lea jucător după Michael Jordan și Wilt Chamberlain care primește trofeul MVP în același sezon în care este și cel mai bun jucător defensiv.

În pofida acestei distincții, mulți se întreabă dacă acest trofeu este meritat. Cert este că el se acordă pentru prestațiile consemnate în sezonul regulat, acolo unde atât Antetokounmpo, cât și Milwaukee au strălucit. Problema constă în faptul că Bucks au părăsit prematur competiția, fiind învinși în manieră categorică, scor general 1-4, de Miami Heat, în semifinalele Conferinței Est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.