Giannis Antetokounmpo este MVP-ul finalei NBA 2021

Giannis Antetokounmpo este primul jucător din istoria NBA care a înregistrat medii statistice de cel puțin 30 puncte, 10 recuperări și 5 pase decisive pe meci cu cel puțin 60% la aruncările din acțiune în finala competiției. El a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei dintre Milwaukee Bucks și Phoenix Suns.

Revenit după o accidentare la genunchi, suferită în finala Conferinței Est, una ce l-a ținut departe de teren pentru două meciuri în seria cu Atlanta Hawks, Antetokounmpo a avut următoarea linie statistică în seria cu Phoenix Suns, din finala NBA 2021: 35.2 puncte, 13.2 recuperări, 5.0 pase decisive, 1.8 capace și 1.2 intercepții pe meci, cu 61.8% la aruncările din acțiune.

Giannis a avut 50 puncte, 14 recuperări, 5 capace în Meciul 6, ultimul al sezonului 2020/21. A terminat finala cu trei meciuri în care a depășit borna 40 la puncte marcate! A înscris peste 30 puncte în cinci din cele șase meciuri ale finalei și a avut 26 puncte în cel de-al 6-lea. A reușit cinci double-double-uri în ultimul act al finalei.

Prin urmare, Giannis Antetokounmpo a fost declarat pe bună dreptate cel mai bun jucător (MVP) al finalei. El adaugă această distincție la cele două titluri de MVP al sezonului (2019, 2020), câte unul de cel mai bun jucător defensiv (2020), jucătorul cu cel mai semnificativ progres înregistrat (2017), cel mai bun debutant (2014), MVP al NBA All Star Game (2021), respectiv includerea în cvintetul ideal al sezonului de trei ori (2019, 2020, 2021) și participarea la NBA All Star Game de cinci ori (2017, 2018, 2019, 2020, 2021). Toate acestea la vârsta de nici 27 ani împliniți.

Născut la Atena (Grecia), dintr-o familie de imigranți nigerieni, parcursul lui Giannis Antetokounmpo este cu atât mai impresionant cu cât a reușit aceste realizări în uniforma echipei care l-a selectat cu opțiunea a 15-a în NBA Draft 2013. Echipă alături de care a pornit aproape de la zero și a urcat în elita ligii, cunoscând gustul amar al înfrângerilor în playoff-ul NBA după ce a obținut locul 1 de două ori consecutiv în sezonul regulat. Nimic nu l-a îndepărtat pe Giannis de obiectivul pe care tocmai l-a atins. Titluri individuale, prestații dominante, amărăciunea eșecurilor din playoff-ul edițiilor precedente. Toate aceste lucru au reprezentat surse de continuă motivație pentru Antetokounmpo.

Ca fapt divers, Giannis Antetokounmpo a avut alături de el, în finala NBA 2021, nu mai puțin de zece jucători care au trecut prin G-League: Khris Middleton, Bobby Portis, Bryn Forbes, Jordan Nwora, Axel Toupane, Justin Jackson, Mamadi Diakite, PJ Tucker, Sam Merrill, respectiv fratele său, Thanasis Antetokounmpo. Într-o echipă dintr-o piață mică la standardele NBA, Milwaukee Bucks fiind plasați pe locul 20, din totalul de 30 poziții, în ierarhia francizelor din punct de vedere al valorii de piață.

Bucks au învins pe Suns cu scorul general de 4-2. Echipa din Arizona a triumfat în primele două meciuri ale finalei, însă cea din Wisconsin a reacționat și s-a impus în următoarele patru confruntări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.