Germania a cucerit medalia de bronz la EuroBasket 2022

Germania a cucerit medalia de bronz la FIBA EuroBasket 2022. Formația antrenată de finlandezo-canadianul Gordon Herbert a învins Polonia în finala mică, desfășurată duminică (18.09), la Berlin. Rezultatul final a fost de 82-69.

Partida a fost controlată de amfitrioni. Aceștia s-au desprins la 15 puncte, în cadrul unei prime reprize extrem de modeste ca nivel de joc și ca realizări. La jumătatea meciului avantajul Germaniei a fost de 13 puncte, scor 36-23.

Repriza secundă a consemnat revirimentul Poloniei. Elevii lui Igor Milicic au anulat întregul handicap, reușind să egaleze situația pe tabela de marcaj. Germania a cerut un timp de odihnă în acest moment, cu șapte minute rămase de disputat, reușind să se desprindă din nou, de această dată decisiv.

Dennis Schroder a totalizat 24 puncte, 6 pase decisive, iar Johannes Voigtmann a adăugat 14 puncte, 9 recuperări, 6 pase decisive pentru învingători. De cealaltă parte, Michal Sokolowski a reușit 18 puncte, 6 recuperări, iar AJ Slaughter a adăugat 10 puncte, 10 pase decisive pentru Polonia.

Este cea de-a 3-a medalie continentală pentru Germania. În anul 1993 a cucerit medalia de aur, iar în 2005 a obținut-o pe cea de argint. În schimb, Polonia rămâne cu patru medalii europene, dar toate au fost obținute până în 1967.

De notat că în preziua finalei mici s-a anunțat că Polonia va găzdui o grupă la următoarea ediție EuroBasket, programată în anul 2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.