Gaziantep învinge pe terenul lui Fenerbahce

Empera Hali Gaziantep a repurtat o victorie surprinzătoare în Basketbol Superligi. Formația antrenată de către Nenad Markovic a învins pe terenul lui Fenerbahce Beko Istanbul, scor 102-97.

Confruntarea s-a desfășurat duminică (31.01), la Ulker Spor Salonu din Istanbul. Aceasta a necesitat o repriză de prelungiri pentru stabilirea învingătoarei.

Gaziantep s-a desprins la 15 lungimi în prima repriză, scor 52-37 și a avut un avantaj maxim de 16 lungimi. Cu toate acestea, Fener a revenit și a forțat intrarea în prelungiri. Scorul după 40 minute de joc efectiv era de 86-86.

Un aspect foarte interesant este legat de raportul vizitelor la linia de pedeapsă. Gaziantep a terminat cu 28/32 la acest capitol, iar Fener a avut 9/11. Așadar, jucând în deplasare, echipa mai slab cotată a beneficiat de un număr aproape triplu de aruncări libere în această partidă.

Trevis Simpson a totalizat 22 puncte, Kenny Hayes a adăugat 20 puncte, 6 pase decisive, Daequan Kelly a terminat cu 17 puncte, 7 recuperări, iar Mouhammadou Jaiteh a terminat cu 15 puncte, 12 recuperări, 6 pase decisive pentru Gaziantep.

În replică, Bobby Dixon a avut 22 puncte, 4 recuperări, Melih Mahmutoglou a adăugat 16 puncte, iar DyShawn Pierre a terminat cu 13 puncte, 4 recuperări pentru Fener. Marko Guduric a totalizat 10 puncte în 12 minute, dar a suferit o accidentare în finalul primei reprize și nu a mai revenit pe parchet până la final.

Kyle O’Quinn a totalizat 9 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, 3 capace în 19 minute de joc la prima apariție în Basketbol Superligi. El a fost legitimat în urmă cu o săptămână de Fenerbahce Istanbul.

Aceasta este a 2-a înfrângere în ultimele 12 meciuri oficiale pentru Fenerbahce. Galben-albaștrii au 14-5 în BSL și se situează pe locul al 3-lea. În schimb, Gaziantep a ajuns la 9-10 și urcă pe locul 6.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.