Gabriela Mărginean a fost inclusă între cele mai bune sportive care au reprezentat universitatea Drexel în Colonial Athletic Association

Gabriela Mărginean, originar din Cluj-Napoca, a fost inclusă într-o listă selectă de sportive care au reprezentat Universitatea Drexel în competițiile organizate de către Colonial Athletic Association, un organism afiliat la NCAA. Nominalizarea s-a făcut cu ocazia aniversării celei de-a 50-a ediții Title IX a amintitei asociații.

Mărginean este jucătoarea cu cele mai multe puncte marcate în istoria echipei de baschet feminin Drexel Dragons. Românca a înscris 2581 puncte în perioada 2006/2010 în liga universitară nord-americană de baschet feminin. De asemenea, Gabi este lider absolut al universității la coșuri din acțiune, aruncări libere marcate, procentajul aruncărilor libere, respectiv pe locul al 2-lea la recuperări.

Gabriela a câștigat Colonial Athletic Association în 2009. Acesta a fost primul astfel de trofeu din istoria lui Drexel la baschet feminin. În același an, amintita echipă a participat la turneul NCAA Women.

Ulterior absolivirii, Gabriela Mărginean a fost aleasă cu opțiunea a 26-a în WNBA Draft 2010, de către Minnesota Lynx. Ea a venit în Europa, unde a avut o carieră de lungă durată cu experiențe la cluburi din Franța, Grecia, Turcia, Spania și România. De asemenea, a jucat în Euroliga feminină, respectiv la EuroBasket Women. În vara anului trecut, Mărginean a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în cadrul competiției 3×3 feminin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.