Frații Scrubb o răpun pe FC Barcelona în Liga ACB

Frații Phil și Thomas Scrubb au instrumentat surpriza etapei a 10-a în Liga ACB – ediția 2022/23. Cei doi au ajutat pe Monbus Obradoiro să învingă FC Barcelona, scor 76-74. Partida s-a desfășurat sâmbătă (03.12).

Phil a înscris un coș cu fault când mai erau 5.4 secunde și a transformat aruncarea liberă suplimentară pentru a aduce victoria echipei mai slab cotate, ce a resimțit absențele a trei jucători de bază. Obradoiro a jucat meciul cu Barca fără Dragan Bender, Marcus Paige și Leo Westermann.

În schimb, Thomas a marcat 9 puncte în sfertul decisiv al partidei cu vicecampioana Spaniei. Frații Scrubb au contabilizat 28 puncte, 7 recuperări și 7 pase decisive în acest meci. Thomas a bifat 38 minute pe parchet, iar Phil a avut 32. Ei au avut mai multe minute de joc în condițiile menționatelor absențe din lotul formației pregătite de către Moncho Fernandez.

Barcelona a început bine, marcând 28 puncte în secvența inaugurală, pe care a câștigat-o la diferență de șase lungimi. În continuare Obradoiro a fost echipa mai bună și în cele din urmă a obținut un succes de răsunet.

Phil Scrubb (foto 1) are 30 ani. El măsoară 1.94 metri și evoluează la pozițiile 1-2. Și-a început cariera profesionistă în 2015. Phil a jucat de-a lungul anilor pentru AEK Atena, Skyliners Frankfurt, Zenit St Petersburg, Estudiantes Madrid, Limoges CSP, Niagara River Lions, Avtodor Saratov, iar din această vară evoluează pentru Monbus Obradoiro.

Thomas Scrubb (foto 2) are 31 ani. El este înalt de 1.98 metri și evoluează la poziția 3. Similar fratelui să, Thomas și-a început cariera profesionistă în 2015. A avut angajamente alături de următoarele echipe: Joensuu Kataja, Gießen 46ers, Avellino, Varese, SIG Strasbourg, Ottawa Blackjacks și JL Bourg. Thomas parcurge al 2-lea sezon alături de Obradoiro.

Phil și Thomas s-au născut în Richmond, Canada. Ei au dublă cetățenie canadiană-britanică. Sunt componenți ai echipei naționale a Canadei. În afara echipei naționale, cei doi frați au fost colegi de echipă în NCAA, la Carleton Ravens. De notat că la nivel de club, în baschetul profesionist, frații Scrubb sunt colegi pentru prima dată în carieră la Obradoiro.

Monbus Obradoiro are 4-6 la general și se situează pe locul 13 din totalul de 18 echipe în Liga ACB la ora actuală. În schimb, FC Barcelona are 7-3 și ocupă locul 3, la egalitate cu Unicaja Malaga și Gran Canaria.

Foto: Monbus Obradoiro (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.