Franța completează careul de ași al concursului de baschet feminin la Tokyo

Franța a învins Spania, scor 67-64, în ultimul sfert de finală al întrecerii de baschet feminin la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Partida de la Saitama Super Arena s-a desfășurat miercuri (04.08).

După un început de partidă echilibrat, Franța a trecut în control. Marine Johannes a marcat de mai multe ori consecutiv și a desprins naționala Hexagonului la 14 puncte pe tabela de marcaj. Spania a reacționat pe parcursul secvenței a 2-a, la capătul căreia a reușit să se apropie. Scorul la jumătatea partidei era de 36-30 în favoarea Franței.

Repriza secundă a demarat cu un antisportiv dictat împotriva lui Sandrine Gruda, iar ibericele au profitat apropiindu-se la două puncte. Replica a venit de la aceeași Johannes, autoare a cinci puncte în succesiune, alimentând un parțial de 8-0. Ibericele au irosit prea multe oportunități și erau conduse cu scorul de 55-48 la intrarea în secvența decisivă.

Spania a înscris primele cinci puncte ale secvenței decisive și a avut mai multe șanse de a egala sau chiar prelua conducerea. Franța a reacționat după trei minute în care nu a modificat tabela de marcaj, însă ibericele au rămas aproape. Maite Cazorla a reușit în cele din urmă să aduce Spaniei avantajul. Echipele s-au succedat la conducere, iar Alba Torrens a fosr eliminată în penultimul minut de joc. Aceeași Marine Johannes a marcat un coș în ultima secundă a timpului de atac pentru a aduce Franței un avantaj de trei puncte cu 23 secunde rămase de disputat.

Marine Johannes (foto) a totalizat 18 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, Gabby Williams a adăugat 11 puncte și 4 pase decisive pentru învingătoare. De cealaltă parte, Astou Ndour a avut 16 puncte, 11 recuperări, Maite Cazorla a terminat cu 12 puncte pentru Spania, iar Cristina Ouvina a adăugat 11 puncte, 5 recuperări.

Franța se califică pentru a 3-a oară consecutiv între primele patru echipe ale concursului de baschet feminin la Jocurile Olimpice. A cucerit argintul la Londra în 2012 și a ocupat locul 4 la Rio de Janeiro în 2016.

Spania este eliminată în sferturile de finală, după ce la precedenta ediție a jucat finala și a cucerit medalia de argint.

În semifinale, Franța se duelează cu Japonia. Penultimul act se dispută vineri (06.08).

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *