Franța avansează în semifinalele concursului de baschet masculin de la Tokyo

Franța a învins Italia la capătul unei partide echilibrate și s-a calificat în semifinalele concursului de baschet masculin de la Jocurile Olimpice de vară, de la Tokyo. Rezultatul final a fost de 84-75.

Opt schimbări la conducere și șapte situații de egalitate s-au consemnat pe parcursul primei reprize. Cu Achille Polonara și Danilo Gallinari în prim plan, italienii au avut un prim sfert mai bune, pe care l-au câștigat la o diferență de două posesi pe fondul unei productivități ofensive foarte solide.

Italia s-a desprins la 27-20 în debutul secvenței a 2-a, dar Franța a reacționat, anulând deficitul și a completat un parțial de 13-3 prin intermediul căruia a venit la conducere. Hexagonul avea un procentaj net superior la aruncările din acțiune după 20 minute de joc, însă a și pierdut cu opt posesii mai mult decât oponentul. La jumătatea întâlnirii scorul era de 43-42 în favoarea elevilor lui Vincent Collet.

Repriza secundă a demarat cu reușite la finalizare pentru Gobert, Fournier și Batum, oferind Franței un avantaj de 14 puncte pe tabela de marcaj, înregistrat la jumătatea secvenței a 3-a. Nando De Colo nu a găsit ținta din acțiune, dar i-a pus în valoare pe colegii săi și a găsit soluții de a ajunge la linia de pedeapsă, unde a fost precis. Italia a început să piardă mingea tot mai des, dar și finalizarea a lăsat de dorit, reușind să reducă din deficit în finalul secvenței pentru a strânge la 63-53.

Sfertul al 4-lea a demarat cu un parțial de 12-2, alimentat de Simone Fontecchio, prin intermediul căruia a anulat întreg deficitul și a restabilit egalitatea la 66. Replica a venit de la Timothe Luwawu Cabarrot, prin care Franța a revenit în avantaj la intrarea în ultimele cinci minute de joc. Gallinari a egalat de pe semicerc, însă Heurtel a replicat l aposesia imediat următoare.

Rudy Gobert a adăugat 22 puncte, 9 recuperări, Evan Fournier a totalizat 21 puncte, 4 pase decisive, Nicolas Batum a încheiat cu 15 puncte, 14 recuperări, 3 intercepții, 2 capace, iar Thomas Heurtel a reușit 10 puncte, 5 pase decisive pentru Franța. De cealaltă parte, Simone Fontecchio a reușit 23 puncte, Danilo Gallinari a adăugat 21 puncte, 10 recuperări, iar Achille Polonara a terminat cu 15 puncte, 7 recuperări pentru Italia.

Formația antrenată de Vincent Collet s-a oprit în sferturile de finală ale competiției olimpice la edițiile din 2012 și 2016. Este cea de-a 4-a calificare a Franței în careul de ași al concursului de baschet masculin la Jocurile Olimpice. Anterior, Hexagonul a obținut locul 2 la edițiile din 1948 și 2000, respectiv locul 4 la cea din 1956.

În semifinale, Franța întâlnește Slovenia, într-o confruntare între două echipe neînvinse la Tokyo. Penultimul act este programat joi (05.08).

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *