Florin Nini a preluat pe CSM Galați: „Doresc să readuc la sală atmosfera pe care o aveam atunci când antrenam Phoenix-ul”

Florin Nini este noul antrenor principal al echipei CSM Galați. Anunțul a fost făcut de conducerea clubului dunărean în cursul zilei de miercuri (01.07).

Tehnicianul originar din Galați revine în orașul natal la cârma echipei clubului municipal. Reamintim că Nini a pus bazele lui Phoenix, un club privat din Galați, care la un moment dat a acoperit toate categoriile juvenile și a avut echipe de seniori în peimul eșalon al țării atât la masculin, cât și la feminin.

De altfel, orașul Galați a obținut cele mai bune rezultate recent în baschetul masculin și feminin prin Phoenix, incluzând calificări în playoff-ul LNBM și LNBF. De asemenea, în acea perioasă Sala Sporturilor Dunărea a atras cel mai numeros public la manifestările baschetbalistice în orașul Galați.

Florin Nini ne-a declarat următoarele despre această numire:

„Mă bucur că pot continua proiectul baschetului la Galați, la nivel de seniori, un proiect care a pornit frumos. Totodată, este șansa de a implementa jucătorii tineri la nivelul primei ligi. Așa cum Andrei Petică, David Stan și Mihai Măciucă au pornit, cu mine, de la vârste fragede și au ajuns la echipe bine cotate, îmi doresc în continuare să formez tineri. Astfel, unul dintre obiectivele mele este acela de a forma jucătorii pentru a deveni o certitudine la nivelul Ligii Naționale.  Pentru mine și CSM Galați, în acest moment este dificil să trasăm un obiectiv. Vom putea defini acest lucru în momentul în care vom ști cu exactitate pe ce buget ne vom baza.

Pregătirea să înceapă la finalul lunii august. Eu sunt optimist și îmi doresc o clasare cât mai bună în contextului noului format al Ligii Naționale, cu 15 echipe la start.

Un avantaj al noului format ar fi acela că fanii vor vedea la lucru echipe puterenice ale campionatului și jucători valoroși. Doresc să readuc la sală atmosfera pe care o aveam atunci când antrenam Phoenix-ul.”

Antrenor rutinat cu o bogată activitate în sportul cu mingea la coș din țara noastră, Florin Nini revine în primul eșalon al țării. Ultimul s-au angajament a fost alături de BCM U FC Argeș Pitești, grupare de care s-a despărțit în cursul sezonului 2019/20.

Anterior, Nini a colaborat cu Steaua București, din postură de asistent, dar și principal. De asemenea, el s-a aflat la cârma echipei Energia Rovinari în baschetul masculin românesc. În plus, Nini a ghidat pe CSM Târgoviște în Euroliga feminină, respectiv prima reprezentativă de baschet feminin a României la EuroBasket 2015.

Activitatea lui Florin Nini a cuprins și mai multe loturi naționale de nivel juvenil. Cel mai recent, el a ghidat generația 2002 la Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2018, spre locul 8. El ar fi trebuit să fie antrenorul naționalelor U18 și U20 ale României în acest an. Nini a fost confirmat în funcția de antrenor al lotului U20 pentru ediția 2021.

CSM Galați a jucat în a 2-a grupă valorică a LNBM în sezonul 2019/20. Dunărenii au evoluat în Grupa Galbenă a acestei competiții, fiind ghidați de Eugen Ilie. Această echipă a debutat în baschetul românesc la startul sezonului 2018/19, pe baza unui protocol de colaborare cu Phoenix, iar în sezonul 2019/20 a evoluat în Liga Națională din postură de grupare de sine stătătoare.

De altfel, atât la loturile naționale, cât și la academia Phoenix, Florin Nini a avut un aport consistent la modelarea și lansarea unui număr impresionant de tineri baschetbaliști. Bună parte a acestora activează în continuare la nivelul primului eșalon al țării.

Astfel, se confirmă pe cale oficială continuarea proiectului baschetbalistic la Galați. Totodată, este un semn pozitiv în ceea ce privește relația dintre cele două cluburi care au ca activitate jocul de baschet în amintita localitate. Este vorba despre clubul municipalității, respectiv Phoenix, proiectul de suflet al lui Florin Nini.

Un răspuns la „Florin Nini a preluat pe CSM Galați: „Doresc să readuc la sală atmosfera pe care o aveam atunci când antrenam Phoenix-ul””

  1. Cel mai bun produs și cele mai valoroase rezultate, din banchetul galatean: Florin Mini
    Felicitări, Florin!
    Sper sa fii lăsat să-ți faci activitatea fără alte ingerinte, în afara laturei sportive de performanță, în care ai excelat întotdeauna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *