Final Four-ul Euroligii de la Belgrad este gata de start

Final Four-ul Euroligii masculine 2022 se desfășoară în perioada 19-21 Mai 2022, la Stark Arena din Belgrad. Capitala Serbiei găzduiește pentru a 2-a oară în ultimii patru ani evenimentul prin intermediul căruia se stabilește două campioană a Europei în baschetul masculin la nivel de club.

Anterior, turneul final s-a desfășurat la Belgrad, în aceeași sală, în anul 2018. Real Madrid a câștigat atunci trofeul. Conduși din teren de Luka Doncic, ibericii au învins Fenerbahce Istanbul, scor 85-80, în ultimul act.

De atunci, F4-ul s-a mai organizat la Vitoria (Spania) în 2019, respectiv Koln (Germania) în 2021. Ediția din 2020 nu s-a desfășurat din cauza pandemiei și ar fi trebuit să aibă loc tot la Koln. De notat că ediție din acest an a fost inițial atribuită capitalei Germaniei, Berlin, însă din cauza restricțiilor existente până de curând, Euroleague Basketball a schimbat locul de desfășurare al turneului final pentru a se asigura că va avea public la semifinale și marea finală.

Ocupantele primelor patru locuri la încheierea sezonului regulat s-au calificat în Final Four. Acestea au trecut de ocupantele locurilor 5-8 în sferturile de finală, organizate pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Iată programul confruntărilor din penultimul act, ce se dispută joi (19.05):

  • Olympiacos Pireu vs Anadolu Efes Istanbul – ora 19:00
  • FC Barcelona vs Real Madrid – ora 22:00

Învingătoarele se duelează în finala programată sâmbătă (21.05). În deschidere se va disputa meciul pentru locul 3.

Se anunță un turneu extrem de interesat și deschis oricărui deznodământ.

Mare favorită este FC Barcelona. Gruparea catalană a avut un sezon de excepție. Atât din punct de vedere al rezultatelor, cât și al baschetului prestat. Lucrurile sunt cu atât mai dificile pentru o echipa ca cea din Catalunia cu cât nivelul investiției a fost uriaș, iar așteptările sunt pe măsură. Cu toate acestea, nimeni nu poate să prevadă ce se va întâmpla în capitala Serbiei.

Anadolu Efes Istanbul rămâne deținătoarea trofeului și forța dominantă a precedentelor trei sezoane, atunci când a mai jucat o finală și a dominat copios ediția suspendată din cauza pandemiei. Turcii vin după un sezon dificil, dar au ajuns în Final Four, acolo unde forma de moment pare să fie elementul de bază.

Real Madrid este cea mai titrată echipă din istoria competiției. Lotul de jucători este ticsit de talent și experiență, Pablo Laso este la cel de-al 7-lea turneu final de Euroligă în actualul mandat. Suficiente argumente pentru o echipă care a avut multe probleme în acest sezon, dar a defilat în seria de playoff cu Maccabi Tel-Aviv.

În fine, Olympiacos Pireu este formația cea mai indicată să răstoarne calculele hârtiei. A făcut-o de mai multe ori în ultimul deceniu, iar acum revine după o absență de câțiva ani. Are un antrenor obișnuit cu participările în fazele superioare, câștigând trofeul o dată.

Întregul eveniment este disponibil pe platforma Euroleague.TV (contra cost).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.