Final de sezon pentru Ricky Rubio

Ricky Rubio a suferit o accidentare gravă. Fundașul spaniol de la Cleveland Cavaliers a fost diagnosticat cu ruptură de ligament încrucișat anterior (ACL).

Această accidentare necesită intervenție chirurgicală și va fi urmată de o îndelungată perioadă de recuperare pentru revenirea în baschetul profesionist. Prin urmare, Rubio nu va mai juca în sezonul 2021/22, unul surprinzător de bun pentru echipa din Ohio. Totodată, Ricky va rata cel mai probabil FIBA EuroBasket 2022, după ce a fost una dintre piesele de bază ale echipei naționale a Spaniei la FIBA World Cup 2019 și la Jocurile Olimpice din acest an.

Este a 2-a accidentare de acest gen pe care Ricky Rubio o suferă în carieră. El a fost diagnosticat cu ACL, la același genunchi al piciorului stâng, în urmă cu nouă ani, pe parcursul sezonului de debut în NBA, când era legitimat la Minnesota Timberwolves.

În sezonul 2021/22, Rubio a avut medii statistice de 13.1 puncte, 6.6 pase decisive și 4.1 recuperări, fiind unul dintre jucătorii cu experiență și liderii echipei din Cleveland. Echipa din statul Ohio are 20-14 la general și ocupă locul 5 în Conferința Est.

Contractul lui Rubio se va încheia la finalul sezonului competițional în curs. Așadar, Ricky va deveni liber de contract tocmai în perioada în care va efectua recuperarea post operatorie. El are 11 sezoane în NBA cu 665 meciuri jucate și 601 ca titular, având medii statistice de 11.1 puncte, 7.6 pase decisive, 4.2 recuperări și 1.8 intercepții pe meci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.