FIBA Europe Cup – S-au stabilit confruntările din semifinale

Sferturile de finală ale FIBA Europe Cup – ediția 2022/23, competiție în care România a fost reprezentată de trei echipe, s-au încheiat miercuri (15.03). În urma celor consemnate s-a stabilit că trei dintre adversarii cluburilor angrenate în LNBM au pătruns în careul de ași.

Este vorba despre francezii de la Cholet Basket – echipa cu cel mai mare buget în actuala ediție FIBA Europe Cup, polonezii de la Anwil Wloclawek, respectiv balticii de la BC Kalev/Cramo. Francezii s-au confruntat în acest sezon cu CSM CSU Oradea (1-1) și cu SCM U Craiova (2-0). Polonezii au întâlnit pe CSM CSU Oradea (2-0). În fine, estonienii de la Kalev au depășit SCM U Craiova în finala turneului preliminar, desfășurat la începutul campaniei continentale.

Iată rezultatele complete înregistrate în sferturile de finală:

  • Cholet Basket vs Budivelnik Kiev, scor 83-79 (în tur 72-73)
  • Brose Bamberg vs BC Kalev/Cramo, scor 67-85 (în tur 77-80)
  • Karhu Basket vs FC Porto, scor 75-65 (în tur 81-80)
  • Gaziantep Basketbol vs Anwil Wloclawek, scor 75-91 (în tur 85-84)

Surprinde, așadar, eliminarea lui Brose Bamberg, cel mai cunoscut nume în actuala stagiune din FIBA Europe Cup. O altă surpriză a fost eliminarea lui Gaziantep, însă trebuie remarcat faptul că Anwil Wloclawek a obținut cea de-a 6-a victorie din totalul de 7 partide susținute în deplasare în campania continentală.

Semifinalele programează următoarele încleștări:

Manșa 1 – 29 Martie 2023

  • BC Kalev/Cramo (EST) vs Cholet Basket (FRA)
  • Anwil Wloclawek (POL) vs Karhu Basket (FIN)

Manșa 2 – 5 Aprilie 2023

  • Cholet Basket (FRA) vs BC Kalev/Cramo (EST)
  • Karhu Basket (FINA) vs Anwil Wloclawek (POL)

Învingătoarele avansează în finala competiției. Ultimul act al FIBA Europe Cup se va desfășura în dublă manșă, pe 19 și 26 aprilie anul curent. Ordinea jocurilor va fi stabilită de bilanțul victorii-înfrângeri consemnat la încheierea TOP 16.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.