FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers: Bulgaria învinge Portugalia, dar la o diferență ce permite celei din urmă să încheie grupa pe primul loc

Bulgaria a învins Portugalia, scor 90-82, în ultimul meci din Grupa F în faza a 2-a din precalificările EuroBasket 2025. Meciul s-a desfășurat duminică (26.02), la Botevgrad. Cu toate acestea, lusitanii s-au clasat pe primul loc în grupă.

A fost o confruntare cu două reprize diametral opuse. Prima a fost echilibrată și a cuprins mai multe schimbări la conducere. Bulgaria conducea cu cu 43-40. Gazdele au apăsat pe accelerator și s-au desprins la 17 lungimi în repriza secundă.

Lusitanii au încercat să revină și să coboare ecartul sub zece lungimi. Finalul partidei a cuprins suspans, diferența de puncte fiind importantă în stabilirea câștigătoarei grupei după ce în tur Portugalia a câștigat cu 88-78. Codi Miller McIntyre a fost sancționat cu greșeală antisportivă la +11 puncte în ultimul minut de joc. Portugalia a marcat ultimele șase puncte ale partidei și astfel a coborât ecartul la o diferență ce i-a asigurat primul loc în grupă și implicit accederea în calificările EuroBasket 2025.

Sasha Vezenkov a jucat pentru Bulgaria la două zile după ce a ajutat pe Olympiacos Pireu să învingă la Valencia, în Euroligă. Acesta a contabilizat 30 puncte, 4 recuperări, 3 intercepții, 2 pase decisive pentru 32 la eficiență și 11 la +/-. Chavdar Kostov a adăugat 19 puncte, Pavlin Ivanovic a reușit 18 puncte, iar Codi Miller McIntyre a terminat cu 10 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive pentru învingători.

Travante Williams a replicat cu 21 puncte, 3 intercepții, Diogo Ventura a terminat cu 15 puncte, Miguel Queiroz a adăugat 15 puncte, 7 recueprări, iar Rafael Lisboa a încheiat cu 10 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive pentru Portugalia.

Clasamentul final al Grupei F

  1. Portugalia – 5/1
  2. Bulgaria – 5/1
  3. România – 2/4
  4. Cipru – 0/6

Portugalia avansează pe tabloul principal în campania FIBA EuroBasket 2025 Qualifiers. Bulgaria și România vor juca în faza a 3-a din precalificări, programate pentru perioada Iulie – August anul curent, iar Cipru este calificată la turneul final din postură de co-organizatoare a acestuia.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.