FIBA 3×3 World Tour 2020 se încheie în Asia

Sezonul 2020 în FIBA 3×3 World Tour va fi extrem de scurt, din cauza pandemiei. Totuși, stagiunea se va încheia cu două evenimente găzduite în noiembrie și decembrie, după cum s-a anunțat în cursul zilei de miercuri (21.10).

Cele două evenimente se vor desfășura după cum urmează:

  • 20/21 Noiembrie – Masterul de la Doha, Qatar
  • 11/12 Decembrie – Finala de la Jeddah, Arabia Saudită

Reamintim că la sfârșitul verii, adică în ultimele zile din august și în primele din septembrie, Debrecen, Ungaria, a găzduit trei turnee Master contând pentru sezonul competițional 2020 în circuitul profesionist din baschetul 3×3, noua disciplină olimpică.

Echipele clasate pe primele 12 poziții în ierarhia generală după turneul de la Doha vor obține dreptul de participare la finala de la Jeddah.

FIBA a anunțat că urmează să se ia decizii cu privire la locurile de desfășurare, respectiv la prezența publicului pentru cele două evenimente. Acestea vor fi definitivate în conformitate cu regulile și protocoalele în vigoare, impuse de autoritățile locale.

Sârbii de la Liman au câștigat Masterul Debrecen și Europa, situându-se pe locul 1 în clasamentul general FIBA 3×3 World Tour. Balticii de la Riga au câștigat Masterul Ungariei și ocupă locul al 2-lea, iar Novi Sad, forța dominantă a precedentelor sezoane a făcut în pas în spate la turneele de la Debrecen, însă are 170 de puncte cu care se plasează pe locul al 3-lea, devansând la limită pe New York Harlem.

21 echipe au punctat în cadrul celor trei turnee Master de la Debrecen. Ierarhia la zi poate fi consultată AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *