Fenerbahce învinge la Valencia

Fenerbahce Beko Istanbul a câștigat pe terenul Valenciei Basket, scor 93-86, în ultimul meci al etapei a 26-a în sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2019/20. A fost un duel între două dintre echipele aflate în luptă pentru calificarea în playoff-ul competiției.

Turcii s-au instalat la conducere spre finalul primei secvențe, scorul după zece minute de joc fiindu-le favorabil, 21-14. Actul al 2-lea a fost bogat în realizări pe tabela de marcaj. Fener conducea cu 47-41 după 20 minute de joc.

Repriza secundă a fost echilibrată, dar elevii lui Zeljko Obradovic au găsit mai mereu resurse de a rămâne în avantaj. Fenerbahce a avut cel puțin șase coșuri marcate pe sirena ce a anunțat încheierea timpului de atac. Mai mult, vizitatorii au beneficiat de numeroase guri de foc în timp ce Valencia a contat pe tânărul Vanja Marinkovic. Finalul jocului a fost controlat de gruparea din Istanbul.

Ambele echipe au marcat câte 14 coșuri de trei puncte. Fenerbahce a terminat cu 75% la aruncările de două puncte și 90% la linia de pedeapsă. Ambele formații au avut peste 20 pase decisive în această confruntare. De notat că învingătorii au terminat cu doar trei recuperări ofensive.

Derrick Williams a totalizat 22 puncte, Kostas Sloukas și Luigi Datome au avut câte 13 puncte, iar Nando De Colo a terminat cu 10 puncte, 5 pase decisive pentru învingători. Vanja Marinkovic a replicat cu 22 puncte, Bojan Dubljevic a adăugat 15 puncte, iar Joan Sastre a terminat cu 11 puncte pentru Valencia.

Fenerbahce a utilizat 11 jucători în acest meci. Niciun jucător turc nu a evoluat, singurul posesor al cetățeniei turce fiind naturalizatul Bobby Dixon. Niciun jucător de la galben-albaștri nu a bifat 25 minute în acest meci.

Astfel, Fenerbahce se revanșează pentru eșecul la limită suferit pe teren propriu în compania deținătoarei EuroCup. Atunci, Valencia a beneficiat de o prestație de excepție din partea lui Bojan Dubljevic, respectiv un final de joc excelent din partea americanului Jordan Loyd, absent la partida retur din cauza unei accidentări.

În urma acestui rezultat ambele echipe au 12-14 la general, similar lui Khimki Moscova. Rușii se situează pe locul 7 în ierarhia provizorie, iar Valencia și Fenerbahce ocupă locurile 8-9.

Foto&video: www.euroleague.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.