Federația Maghiară de Baschet a sprijinit financiar campioana în exercițiu pentru a se prezenta la primul meci din Basketball Champions League – ediția 2020/21

Președintele campioanei Ungariei la baschet masculin, Graczer Gyorgy, a dorit să transmită mulțumiri conducerii Federeției Maghiare de Baschet în ziua în care Falco Szombathely susține primul meci în Basketball Champions League – ediția 2020/21. Acesta a și argumentat de ce este dator cu mulțumiri forului de la Budapesta.

Oficialul lui Falco a declarat următoarele, potrivit site-ului clubului de la granița cu Austria:

„Echipa a avut planul de călătorie pregătit pentru meciul de astăzi împotriva lui Nizhny Novgorod. Conform acestuia, delegația oficială ce a inclus jucătorii, staff-ul tehnic și managerial urma să decoleze de pe aeroportul din Budapesta cu o cursă de linie în cursul zilei de luni (19.10).

Joi (15.10) am fost informați de către compania aeriană că zborul nostru de luni a fost anulat. O consecință firească a vremurilor pe care le parcurgem. Drept urmare am luat în calcul toate posibilitățile deoarece nu am dorit sub nicio formă să ratăm primul meci Basketball Champions League din acest sezon.

Astfel unica soluție posibilă pentru a realiza călătoria a fost un avion charter. Prin urmare ne-am refăcut planul de călătorie și am decis să luăm un avion charter care să decoleze în cursul dimineții de marți (20.10), lucru care s-a și întâmplat. Firește, acest lucru a adus de la sine anumite cheltuieli și o povară financiară asupra clubului. Singuri nu am fi putut finanța această călătorie. Sprijinul financiar primit de la Federația Maghiară de Baschet (MKOSZ) a fost de mare ajutor. Pe această cale aș dori să mulțumesc și public conducerii federației.”

Ungaria a implementat, în urmă cu mai mulți ani, un set de legi prin care companiile private și de stat sunt sprijinite de guvern în cazul în care aleg să investească în sportul profesionist din această țară. Baschetul se numără între cele cinci discipline privilegiate. Însă dincolo de legislație, Federația Maghiară de Baschet a luat decizia de a se implica și a sprijinit una dintre reprezentantele țării în baschetul internațional la nivel de club. Firește, tot legislația în vigoare a simplificat procedura prin care forul de la Budapesta a eliberat în timp record fondurile necesare pentru a suporta cheltuielile pentru avionul charter.

Falco Szombathely este forța dominantă a baschetului maghiar în ultimii ani. Acest lucru se datorează în mare măsură sistemului juvenil pe care clubul îl are, acesta fiind un partener de nădejde al federației de specialitate din Ungaria.

Reamintim că Falco a trecut de CSM CSU Oradea în primul tur preliminar al Basketball Champions League în sezonul precedent. Ulterior, amintita grupare a depășit pe BK Ventspils în cel de-al 2-lea tur preliminar, avansând în grupele competiției, acolo unde a avut un parcurs impresionant, bifând 6 victorii din 14 partide disputate, clasându-se pe locul 5 din totalul de opt poziții într-o grupă cu echipe de club provenite din țări precum Spania, Italia, Germania, Franța, Turcia, Lituania și Grecia.

La ora actuală, Falco Szombathely are în componență trei dintre cei mai importanți componenți ai echipei naționale de baschet masculin a Ungariei. Doi dintre ei, Benedek Varadi și Zoltan Perl, sunt născuți în Szombathely și formați de către clubul galben-negru. Cel de-al 3-lea este Szilard Benke, legitimat de Falco în urmă cu un an. Echipa l-a pierdut în această vară pe al 4-lea astfel de jucător. Este vorba despre Marko Filipovity, jucător legitimat de o echipă din primul eșalon al Italiei (Pallacanestro Varese).

Miercuri (21.10), ora 19:00, Nizhny Novgorod primește vizita lui Falco Szombathely în cadrul primei etape din Grupa D, una redutabilă ce le mai cuprinde pe revelațiile sezonului 2019/20 în Spania (Casademont Zaragoza) și Polonia (Start Lublin). Primele două clasate se califică în faza următoare a Basketball Champions League – ediția 2020/21.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *