FCC Baschet UAV Arad trimite finala LNBF în joc decisiv

Finala Ligii Naționale de baschet feminin – ediția 2021/22 se întoarce la Sfântu Gheorghe pentru meci decisiv. FCC Baschet UAV Arad a forțat jocul decisiv în seria cu Sepsi-SIC. Meciul 4, desfășurat miercuri (27.04), la Sala Olimpia din Arad, s-a încheiat cu scorul de 67-63.

A fost un meci echilibrat, ce a înregistrat opt schimbări la conducere pe parcursul primei jumătăți. Apărarea lui Sepsi din sfertul 2 s-a dovedit exemplară, Aradul având doar șase puncte marcate pe parcursul acestei secvențe. La jumătatea partidei scorul era de 32-25 în favoarea vizitatoarelor.

După pauză, Sfântu Gheorghe s-a desprins la un maxim de zece lungimi și a fost în control pe tot parcursul secvenței a 3-a. Astfel, cu zece minute rămase de disputat scorul era de 55-46 în favoarea oaspetelor. Sfertul decisiv a consemnat schimbarea. Formația gazdă a realizat un parțial de 19-4 prin care a preluat conducerea și s-a desprins decisiv pe tabela de marcaj. Sepsi a venit la o posesie, dar arădencele au reacționat și s-au menținut în avantaj.

Andreona Lanay Keys a totalizat 28 puncte, 10 recuperări, Tereza Vitulova a adăugat 16 puncte, 5 recuperări, iar Veatriki Akathiotou a bifat 13 puncte, 4 pase decisive pentru FCC Baschet UAV Arad. În replică, Brianna Fraser a reușit 18 puncte, 6 recuperări, iar Jovana Pasic a adăugat 14 puncte, 4 recuperări pentru Sepsi.

Scorul general devine 2-2. Meciul 5 se va desfășura sâmbătă (30.04), la Sepsi Arena.

Foto: FCC Baschet UAV Arad (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.