FC Barcelona completează lista semifinalistelor în Liga ACB

Careul de ași al Ligii ACB – ediția 2022/23 este complet. Vineri (02.06), FC Barcelona a încheiat seria cu Valencia Basket, scor general 2-0, avansând în penultimul act al campionatului național al Spaniei.

Catalanii au dominat Meciul 2 al seriei cu Valencia, contând pentru primul tur al playoff-ului din țara campioanei mondiale și europene. Echipa antrenată de Sarunas Jasikevicius a învins cu scorul de 87-64, în direct pe SportExtra.

Cu 18 reușite din spatele semicercului (un nou record absolut pentru o echipă într-un meci din playoff-ul ACB), având 58% la acest procedeu, respectiv cu 26 pase decisive, dar și cu 21 posesii pierdute, FC Barcelona nu a lăsat nicio șansă formației pregătite de către Alex Mumbru.

Tomas Satoransky a reușit 14 puncte, 7 pase decisive, Nikola Mirotic a adăugat 13 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, alți trei jucători având peste zece puncte marcate în contul învingătorilor. De cealaltă parte, Jared Harper a reușit 12 puncte, iar Martin Hermannsson a terminat cu 10 pentru Valencia.

Celelalte serii s-au terminat tot cu 2-0 la general. Trebuie precizat că doar FC Barcelona și Real Madrid au pătruns în semifinale dintre echipele care au terminat sezonul regulat între primele patru și au beneficiat de avantajul terenului propriu. De notat că Baskonia și Tenerife, locurile 2 și 4 în sezonul regulat, au fost învinse de Joventut Badalona și Unicaja Malaga.

În semifinale, Real Madrid se duelează cu Joventut Badalona, iar FC Barcelona cu Unicaja Malaga. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide.

Foto: ACB.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.