FC Argeș Pitești revine de la -17 și învinge pe CSM Petrolul Ploiești după un sfert decisiv cu zece schimbări la conducere

FC Argeș Pitești a revenit de la un deficit major și a reușit să învingă pe CSM Petrolul Ploiești, scor 78-75, în prima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a consemnat zece schimbări la conducere în ultimul sfert.

Primele minute de joc au fost echilibrate, gazdele instalându-se la conducere. Replica a venit imediat. Prahovenii au venit în avantaj și nu l-au mai cedat. Echipa antrenată de Mihai Popa a înscris 11 puncte fără răspuns pentru a se desprinde la 24-10. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 30-15 în favoarea vizitatorilor.

Avantajul ploieștenilor a urcat la 17 lungimi în debutul sfertului al 2-lea. Aceștia au rămas în avantaj pe tabela de marcaj, dar așa cum era de așteptat formația antrenată de Nebojsa Vidic a reacționat și a strâns la opt puncte. Repriza s-a terminat însă cu scorul de 49-38.

Secvența a 3-a a consemnat reacția alb-violeților. Aceștia s-au apărat remarcabil și au anulat întregul deficit, preluând conducerea în ultimul minut al acestei perioade de joc. Prahovenii au restabilit egalitatea de la linia de pedeapsă, scor 58-58, după 30 minute de joc efectiv.

Echipele s-au succedat de mai multe ori la conducere în debutul secvenței decisive. Defensivele au ieșit la rampă, cu precădere în beneficiul argeșenilor. Tripla lui Kenny Funderburk Jr a readus pe CSM Petrolul în avantaj, scor 69-68, cu trei minute și jumătate înainte de final. Raijon Kelly a replicat pentru Pitești. Succesiunile la conducere au continuat, ajungând la zece în această perioadă de joc. Ultima l-a avut în prim plan pe cel mai important jucător al Piteștiului în ultimii ani, pivotul Nikola Jevtovic, autor al unui coș pe recuperare ofensivă.

Prahovenii au avut avasntaj la recuperare și au terminat cu mai multe reușite de pe semicerc, respectiv cu mai multe pase decisive și cu mai multe puncte marcate din spațiul de trei secunde. Totodată, Ploieștiul a terminat meciul cu 18-3 la punctele marcate după recuperare ofensivă. În pofida acestor aspecte, meciul a fost câștigat de FC Argeș.

Nikola Jevtovic a totalizat 22 puncte, 6 recuperări, 2 capace, Raijon Kelly a adăugat 14 puncte, 7 pase decisive, Corey Allen-Williams a terminat cu 14 puncte, 5 recuperări, iar Bryce Douvier a terminat cu 11 puncte pentru învingători. De cealaltă parte, Bogdan Popa a reușit 19 puncte, 10 recuperări, Kenny Funderburk a adăugat 17 puncte, iar Regie Johnson a avut 16 puncte, 5 pase decisive pentru CSM Petrolul Ploiești.

Foto: FC Arges Basketball (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.