FC Argeș Pitești irosește un avantaj de 22 puncte, însă câștigă la Ploiești în cel mai spectaculos final de meci din acest sezon

FC Argeș Pitești a învins pe terenul lui CSM Petrolul Ploiești, scor 83-81, în ultimul meci al etapei a 15-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida contează pentru Conferința A, iar miza și suspansul au transformat-o într-o încleștare de senzație, în special pe parcursul ultimelor zece minute de joc.

Partida a demarat în nota de dominare a argeșenilor. Aceștia au fost net superiori formației din Ploiești pe parcursul primelor 28 minute de joc. Alb-violeții s-au desprins la 71-49, însă echipa din Ploiești nu a renunțat. Aceasta a realizat un parțial de 29-6 prin intermediul căruia a preluat conducerea, scor 78-77, cu trei minute înainte de final.

Formația antrenată de Milan Mitrovic a răspuns de la linia de pedeapsă, dar Mihai Măciucă a fost imprecis de la libere, după ce Piteștiul a avut 100% la acest procedeu până în acel moment. Bogdan Popa a găsit ținta de pe semicerc și a adus pe CSM Petrolul în avantaj. James Freeman a egalat situația la 81 înaintea intrării în ultimul minut de joc. După un timeout, Mihai Măciucă a marcat pe contraatac pentru a aduce Piteștiul la conducere. Ploieștiul a avut ultima șansă, o aruncare de trei puncte deschisă, dar imprecisă, iar FC Argeș a obținut victoria la limită.

Nikola Jevtovic a reușit 18 puncte, 5 recuperări, James Freeman a adăugat 12 puncte, 7 pase decisive, iar Jared Cunningham și Mihai Măciucă au înscris câte 12 puncte pentru FC Argeș Pitești.

Veljko Brkic a totalizat 19 puncte, Andris Misters a adăugat 17 puncte, Bogdan Popa a încheiat cu 16 puncte, 5 recuperări, iar Kwamain Mitchell a reușit 15 puncte, 10 pase decisive pentru Ploiești.

În tur, CSM Petrolul Ploiești a învins la Pitești cu scorul de 73-62. Astfel, la o eventuală egalitate între cele două echipe avantajul este de partea prahovenilor.

După acest meci FC Argeș Pitești are 7-6 la general, iar CSM Petrolul Ploiești a ajuns la 8-6.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.