Faza de calificare din Cupa României Masculin deschide sezonul 2023/24 în baschetul românesc

Cupa României la baschet masculin – ediția 2023/24 demarează vineri (15.09). Cele 18 echipe înscrise în competiție au fost repartizate în șase grupe de câte trei fiecare, urmând să se joace pe sistemul fiecare cu fiecare în cadrul grupelor.

Pentru al 2-lea an consecutiv, sistemul competițional lasă loc de interpretări. Nu doar prin prisma faptului că tragerea la sorți s-a efectuat fără cap de serie, cât mai degrabă prin faptul că alături de câștigătoarele celor șase grupe la turneul final se califică două locuri 2, iar despre echilibru nu se poate vorbi atunci când tragerea la sorți este efectuată fără a ține cont de valoare, experiență/tradiție, ierarhia din sezonul anterior sau alte criterii.

Spre deosebire de sezonul anterior, Regulamentul Specific al Cupei României are o mică schimbare. Este vorba despre faptul că de această dată nu se mai ține cont de vârstă, dar rămâne valabilă obligativitatea de a avea în permanență doi jucători autohtoni în teren.

În urma extragerii efectuate la finele lunii Iulie, configurația celor șase grupe este următoarea:

  • Grupa A, la Pitești – Rapid București, CSM Târgu Jiu, FC Argeș Pitești
  • Grupa B, la Oradea – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, CSM CSU Oradea, Dinamo București
  • Grupa C, la Tîrgu Mureș – CSM 2007 Focșani, CSM Tîrgu Mureș, CSM Galați
  • Grupa D, la Craiova – SCM Mozzart Bet Timișoara, SCM U Craiova, CSM Petrolul Ploiești
  • Grupa E, la Brașov – CSO Voluntari, ABC Laguna București, CSM Corona Brașov
  • Grupa F, la Constanța – BC CSU Sibiu, CSM CSU Constanța, CS Vâlcea 1924

Fără îndoială la prima vedere Grupa B se anunță cea mai atractivă, întrucât cuprinde protagonistele finalelor din Liga Națională și Cupa României din sezonul anterior. O bătălie interesantă în trei se anunță în Grupa D, iar în celelalte grupe există fie o favorită certă, fie se preconizează o confruntare între două echipe, cel puțin pe hârtie.

Meciul de vineri (15.09), ora 19:00, dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea, găzduit la Oradea Arena, este transmis în direct pe DigiSport. Celelalte două meciuri ale turneului de la Oradea beneficiază de producție TV, dar vor fi difuzate în direct doar pe site-ul www.digisport.ro, urmând să intre pe TV în premieră de la ora 23:45 în serile de sâmbătă (16.09) și duminică (17.09). Meciurile celorlalte grupe vor fi transmise în direct pe FRB TV (YouTube).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.