Falco Szombathely va aborda sezonul 2022/23 cu cinci străini. Titlul național rămâne obiectivul principal

Falco Szombathely a confirmat pe cale oficială că este nevoită să-și schimbe efectivul. Împreună cu aceasta se schimbă și identitatea pe care clubul maghiar a construit-o în ultimii ani, punctul culminant fiind atins în sezonul 2021/22, atunci când șase jucători din rotația de bază au fost autohtoni.

Președintele clubului Graczer Gyorgy a dezvăluit că lotul lui Falco Szombathely va cuprinde cinci jucători străini la startul sezonului 2022/23. Asta în condițiile în care stagiunea anterioară a început-o cu doi străini și a terminat-o cu trei.

Maghiarii i-au pierdut pe Benedek Varadi, Gyorgy Goloman (ajunși în Lituania), Szilard Benke (în Franța), respectiv Adam Somogyi (trecut la rivala Alba Fehervar). De asemenea, au plecat americanii Marvin Clark și Deontae Hawkins.

Falco i-a păstrat pe Zoltan Perl și Akos Keller din rotația de bază, alături de ex-iugoslavul Boris Barac. Alături de aceștia va continua și antrenorul sârb Milos Konakov.

La capitolul noutăți, gruparea din Szombathely a oficializat legitimările americanilor Zach Brown și Matt Tiby. De asemenea, presa internațională susține că Ray Cowels este un alt jucător acontat de campioana Ungariei.

Președintele clubului a declarat că toți jucătorii maghiari plecați în această vară au avut oferte și în vara anului trecut, însă de această dată, după o campanie solidă în Basketball Champions League, clubul a înțeles nevoia de o experiență în altă parte pentru fiecare dintre ei.

Graczer a mai declarat că atât ca buget, cât și din punct de vedere al obiectivelor, locul lui Falco Szombathely rămâne neschimbat și anume locul 1 în Ungaria, respectiv o comportare cât mai solidă în plan european. De altfel, galben-negrii vor juca pentru a 4-a oară consecutiv în grupele BCL, fiind la a 3-a prezență succesivă direct pe tabloul principal al acestei competiții.

Amintim că Falco Szombathely a câștigat ultimele trei ediții de campionat încheiate. Este vorba despre cele din 2019, 2021 și 2022, fiind lider autoritar al clasamentului în 2020, când competiția a fost suspendată din cauza pandemiei COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.