Euroleague Basketball implementează o modificare: O echipă va avea dreptul la două challenge-uri pe meci!

Kazys Maksvytis, antrenorul principal al echipei Zalgiris Kaunas, a declarat că Euroleague Basketball implementează o modificare în ceea ce privește dreptul antrenorilor de a solicita challenge la meciurile din competiția de top a Europei începând din sezonul competițional 2023/24.

Dacă în sezonul anterior fiecare echipă/antrenor a avut dreptul la un singur challenge pe meci, din noua stagiune numărul va crește la două challenge-uri pe meci pentru fiecare echipă/antrenor în parte. Similar celor consemnate în trecut, numărul ce challenge-uri rămâne fix indiferen dacă cel care îl cere are sau nu dreptate.

Challenge-urile permit echipelor să conteste o decizie de arbitraj. Cavalerii fluierului se uită pe reluările TV pentru a se elucida dacă au avut sau nu dreptate prin decizia luată inițial. Este un element ce aduce un plus de credibilitate ca întreg unei competiții.

De notat că începând din sezonul competițional 2023/24, Euroleague Basketball implementează o întreagă procedură referitor la îndatoririle arbitrilor și nu numai. Astfel, înaintea fiecărui meci în parte, arbitrii se întâlnesc cu căpitanii de echipă pentru a discuta despre regulile jocului de baschet, implementarea măsurilor de arbitraj, dar și aspecte ce țin de sportivitate și fair play.

Noua ediție a Euroligii masculine demarează pe 5 Octombrie anul curent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.