EuroCup – Se cunosc 15 din cele 16 echipe calificate în playoff

15 din cele 16 locuri disponibile în playoff-ul EuroCup – ediția 2022/23 au fost deja acontate. Sezonul regulat mai programează două etape, în cadrul cărora se va stabili numele celei de-a 16-a formații calificate.

Lupta pentru calificare se duce între Veolia Hamburg din Germania și Energia Trento din Italia. Hamburg are 5-11, iar Trento este la 3-13. În tur, italienii au învins la diferență de cinci puncte. Jocul retur este programat în etapa a 17-a, penultima, în Germania, pentru data de 21 Martie anul curent.

Echipele deja calificate sunt:

  • Grupa A – Prometey, Joventut Badalona, Reyer Venezia, Lietkabelis Panevezys, ratiopharm Ulm, Bourg en Bresse, Germani Brescia, Frutti Extra Bursaspor
  • Grupa B – Gran Canaria, Turk Telekom Ankara, Hapoel Tel-Aviv, Paris Basketball, Promitheas Patras, Buducnost Podgorica, London Lions

Amintim cu U-BT Cluj-Napoca participă în EuroCup. Campioana României are 5-11 la general și ocupă locul 9, fără șanse de calificare din Grupa A.

Celelalte echipe fără șanse de calificare în playoff sunt Cedevita Olimpija Ljubljana și Slask Wroclaw.

Playoff-ul EuroCup se joacă în patru faze, toate în sistem direct eliminatoriu. Așadar, optimile, sferturile, semifinalele și finala se dispută într-un singur meci, pe terenul echipei mai bine clasate la încheierea sezonului regulat.

Câștigătoarea EuroCup primește un wildcard de participare în următoarea ediție a Euroligii masculine. Este posibil ca și finalista să obțină acest drept, dacă niciuna dintre echipele aflate la ora actuală în Euroligă, după ce în sezonul precedent au jucat în EuroCup, nu se califică în playoff-ul actualei ediții în competiția supremă din baschetul continental la nivel de club.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.