EuroCup – Echilibru după etapa a 4-a în TOP 16

Lupta pentru calificare în playoff-ul EuroCup – ediția 2019/20 este acerbă. După primele patru etape ale TOP 16, în două din cele patru grupe toate echipele sunt la egalitate, având 2-2 la general. În celelalte două grupe lupta s-a redus la doar trei echipe, Energia Trento și MoraBanc Andorra fiind eliminate din cursă, având 0-4 la general.

Grupa E

Partizan Belgrad și Virtus Bologna au repurtat victorii pe teren propriu și se situează pe primele locuri ale clasamentului. Sârbii au învins pe Darussafaka, scor 69-57, iar italienii și-au învins compatrioții, Energia Trento, pentru a 2-a oară în tot atâtea săptămâni. Rezultatul final a fost de 94-70.

Partizan și Virtus au 3-1 la general, Darussafaka are 2-2, iar Trento este la 0-4.

Grupa F

Promitheas Patras a repurtat un succes zdrobitor pe terenul campioanei Italiei, Umana Reyer Venezia. Grecii s-au impus cu scorul de 70-52, după ce în urmă cu o săptămână situația a fost exact invers. Atunci, Venezia a învins la limită în fieful elenilor. În schimb, EWE Baskets Oldenburg a depășit pe Germani Brescia, scor 89-84. Chiar dacă scorul final lasă impresia unui meci disputat, acesta a fost controlat de germani, ei desprinzându-se la 52-37 în prima jumătate.

În acest moment, Promitheas, Oldenburg, Brescia și Venezia au 2-2 la general. Ele sunt poziționate în această ordine în clasamentul provizoriu, lupta pentru calificare fiind deschisă.

Grupa G

Situația din Grupa F se repetă în această grupă. Toate echipele au 2-2 la general după cele consemnate în etapa a 4-a.Galatasaray Istanbul a disput de Unics Kazan, scor 90-76, pentru ca AS Monaco să spulbere pe Rytas Vilnius, scor 86-61.

Grupa H

Unicaja Malaga a pus capăt oricărei speranțe de calificare în playoff pentru MoraBanc Andorra. După ce săptămâna trecută învins în deplasare, formația pregătită de Luis Casimiro s-a impus și pe teren propriu, scor 84-75. În schimb, Tofas Bursa a dispus de Joventut Badalona, scor 91-76, la capătul unui meci în care l-a anihilat complet pe cel mai bun marcator al competiției.

Prin urmare, Tofas Bursa și Unicaja Malaga au 3-1 la general fiecare, iar Joventut Badalona are 2-2. Ultimul loc îi revine lui MoraBanc Andorra, formație ce are 0-4 la general.

Loukas Mavrokefalidis va fi desemnat MVP al etapei. Grecul a totalizat 28 puncte și 13 recuperări pentru 37 la eficiență în victoria lui Primitheas pe terenul Veneziei.

Etapa a 5-a se va desfășura pe 4-5 februarie, însă suspansul se va prelungi până la începutul lunii martie, când este programată ultima etapă din TOP 16.

Foto&video: www.eurocupbasketball.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.