EuroCup – Doar trei echipe calificate în playoff înaintea ultimei etape

O singură etapă a rămas de disputat din faza a 2-a în EuroCup – ediția 2020/21, însă doar trei echipe și-au asigurat până la această oră prezența în sferturile de finală. Este vorba despre Virtus Bologna, Unics Kazan (ambele neînvinse) și AS Monaco.

Cele trei echipe se află în fruntea clasamentului în Grupele E, G și H. Ele nu mai pot pierde prima poziție în ierarhie, fiind asigurate de avantajul terenului propriu în playoff.

Iată calculele înaintea ultimei runde:

Grupa E

  • AS Monaco are 4-1 la general și este calificată în sferturile de finală.
  • Joventut Badalona (3-2) se duelează direct cu Nanterre 92 (2-3) pentru cel de-al 2-lea loc ce asigură calificarea. Catalanii au învins cu 95-90 în duelul direct din tur, astfel încât obține calificarea cu o victorie sau un eșec la cel mult cinci puncte. În cazul în care Nanterre se impune pe teren propriu la cel puțin șase puncte diferență, atunci obține calificarea în playoff.
  • Unicaja Malaga are 1-4 și este eliminată.

Grupa F

  • Situația este deschisă oricărui deznodământ. Energia Trento și Boulogne Metropolitans au 3-2 la general fiecare, iar Lokomotiv Kuban Krasnodar și Partizan Belgrad au 2-3 fiecare. În ultima etapă, Loko Basket primește vizita lui Energia Trento, iar Partizan pe cea a lui Boulogne. În cazul în care gazdele câștigă cele două partide se ajunge la o egalitate între cele patru protagoniste.

Grupa G

  • Virtus Bologna are 5-0 la general și este calificată în sferturile de finală.
  • Cedevita Olimpija Ljubljana (3-2) și Buducnost Podgorica (2-3) se duelează direct pentru un loc în playoff. Slovenii au învins în duelul direct din tur cu trei puncte și au nevoie de o victorie sau de un eșec la cel mult trei lungimi pentru a se califica. În cazul unui succes la patru sau mai mult puncte diferențp, Buducnost Podgorica avansează în playoff.
  • JL Bourg en Bresse are 0-5 și este eliminată.

Grupa H

  • Unics Kazan are 5-0 și este calificată în sferturile de finală.
  • Gran Canaria și MoraBanc Andorra (ambele cu 2-3), respectiv Mornar Bar (1-4) se luptă pentru cel de-al 2-lea loc ce asigură calificarea. Cele mai mici șanse le au muntenegrenii. Aceștia joacă în ultima etapă în deplasare cu Andorra și au nevoie de o victorie la scor pentru a conta în calcule. Gran Canaria primește vizita lui Unics Kazan, echipă ce nu a suferit vreo înfrângere din luna decembrie 2020 în toate competițiile.

Foto: www.eurocupbasketball.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *