EuroCup 2019/20 – Power Ranking la startul sezonului

EuroCup Basketball – ediția 2019/20 demarează marți (01.10). Un număr de 24 echipe se aliniază la startul noii ediții, una ce se anunță deosebit de interesantă și care propune o favorită principală inedită, aflată la revenirea în competițiile Euroleague Basketball după mai mult timp.

Propunem un Power Ranking de început de sezon în a 2-a competiție continentală.

1. Virtus Bologna

Una dintre echipele cu cele mai mari bugete din competiție, pornește cu prima șansă la câștigarea EuroCup. Formația antrenată de Sașa Djordjevic tocmai a câștigat Basketball Champions League, iar acum face pasul spre următoarea competiție continentală în ordine ierarhică.

2. Partizan Belgrad

Trecută prin mari dificultăți de natură financiară, rezolvate pe parcurs, formația din capitala Serbiei profită pe deplin de conflictul politic ce îl implică pe președintele marii rivale, Steaua Roșie. Astfel, autoritățile de la Belgrad au demarat un proiect de finanțare al lui Partizan, echipă ce poate lupta în acest sezon pentru trofee, inclusiv pe plan continental.

3. Lokomotiv Kuban Krasnodar

Probabil echipa cu cel mai mare buget din EuroCup în acest sezon competițional. Fostă câștigătoare a EuroCup și fostă participantă la Final Four-ul Euroligii, echipa din Rusia a fost în ultimii ani una dintre pretendente la câștigarea acestei competiții. Lucrurile nu se schimbă nici în perspectiva sezonului 2019/20.

4. Unics Kazan

Similar celeilalte echipe rusești, Unics are experiență, cunoștințe și buget necesare performanței la nivel de EuroCup. Se anunță p echipă capabilă să învingă pe oricine în această întrecere.

5. Unicaja Malaga

Fostă câștigătoare a EuroCup, echipă cu o bogată experiență la nivel de Euroligă, Unicaja Malaga pare să fie principala reprezentantă a Spaniei în EuroCup în sezonul 2019/20. Malaga beneficiază și de un public energic la jocurile susținute pe teren propriu.

6. Galatasaray Istanbul

7. AS Monaco

8. Darussafaka Istanbul

9. Morabanc Andorra

10. Umana Reyer Venezia

11. Ewe Baskets Oldenburg

12. Buducnost Podgorica

13. Rytas Vilnius

14. Joventut Badalona

15. Cedevita Olimpija Ljubljana

16. Tofas Bursa

17. Limoges CSP

18. Nanterre 92

19. ratiopharm Ulm

20. Germani Brescia

21. Energia Trento

22. Promitheas Patras

23. Maccabi Rishon LeZion

24. Arka Gdynia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.