EuroBasket 2025 se va desfășura în Letonia, Cipru și Finlanda. FIBA Europe a anunțat că Ucraina ar putea fi a 4-a gazdă a turneului final!

FIBA EuroBasket 2025 se va desfășura în trei țări. Federația internațională de specialitate a anunțat în cursul zilei de marți (29.03) că Letonia, Cipru și Finlanda vor găzdui meciuri de la următoarea ediție a Campionatului European de baschet masculin.

Letonia va găzdui una din cele patru grupe ale fazei preliminare la turneul final. De asemenea, balticii vor fi gazdele fazelor eliminatorii, incluzând finala EuroBasket 2025.

În schimb, Cipru și Finlanda vor fi gazdele a câte unei grupe de la acest eveniment. Astfel, câte 15 meciuri de la turneul final se vor desfășura în aceste țări.

Totodată, FIBA Europe a anunțat că a discutat situația Ucrainei, țară aflată la ora actuală în plin război cu Rusia. De altfel, Ucraina a aplicat pentru organizarea cel puțin a unei grupe de la turneul final EuroBasket 2025. S-a luat decizia de a monitoriza situația și evoluția lucrurilor în această țară, urmând a se studia posibilitatea de a organiza a 4-a grupă din faza preliminară a FIBA EuroBasket 2025.

Turneul final al Campionatului European de baschet masculin – ediția 2025 va reuni 24 echipe. Acestea vor fi repartizate în patru grupe de câte șase echipe, iar continuarea va cuprinde optimi, sferturi, semifinale și finala evenimentului. EuroBasket 2025 se va desfășura în luna Septembrie a acestui an. Perioada exactă urmează să fie stabilită.

Până atunci, în perioada 1-18 Septembrie 2022 se va desfășura FIBA EuroBasket 2022. Evenimentul a fost amânat un an din cauza pandemiei COVID-19 ce a determinat amânarea Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo din 2020 pentru 2021. Această decizie a condus la o altă și anume de a amâna EuroBasket pentru 2022. Acest eveniment se va desfășura în Cehia, Georgia, Italia și Germania. Fazele superioare vor avea loc la Berlin.

Precedenta ediție a Campionatului European de baschet masculin s-a desfășurat în 2017, între țările organizatoare numărându-se România, prin intermediul actualei BT Arena din Cluj-Napoca. Cea mai mare sală de sport din România a găzduit în prima săptămână a lunii Septembrie din acel an un număr de 15 meciuri de la turneul final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.