ESPN l-a suspendat din funcție pe Adrian Wojnarowski

Adrian Wojnarowski a fost suspendat din funcția pe care o deține la ESPN. Informația nu a fost confirmată pe cale oficială de celebra entitate media și nici de jurnalistul cunoscut pentru exclusivitățile pe care le oferă din NBA.

Motivul suspendării sale din funcție este legat de e-mail-ul injurios la adresa senatorului Josh Hawley. Acesta a transmis un comunicat oficial către conducerea NBA prin care își manifestă dezacordul cu politicile ligii profesioniste referitor la relația cu China și refuzul de a promova forțele armate americane.

Wojnarowski a fost unul dintre jurnaliștii care au primit comunicatul lui Hawley. El a replicat cu un mesaj alcătuit din cele două cuvinte care alcătuiesc cea mai celebră înjurătură din limba engleză. Moment în care Hawley a postat o captură de ecran cu răspunsul lui Woj. În schimb, jurnalistul a postat pe contul personal de Twitter un mesaj prin care îi cere scuze senatorului, dar și colegilor săi de la ESPN.

Reacția publică a ESPN a fost extrem de scurtă, menționându-se că este un „comportament de neacceptat din partea unui reprezentant al ESPN și cu atât mai grav cu cât vine din parte unui lider”, așa cum Wojnarowski este general acceptat în media specializată pe baschet. Totodată, amintita publicație media a anunțat că va gestiona situația cu Wojnarowski intern.

Cert este că Adrian Wojnarowski trebuia să se deplaseze în Orlando, pentru a relata, direct din „bula” NBA, informații referitor la activitatea echipelor și jucătorilor în încercarea de a relua sezonul 2019/20. Potrivit USA Today, fiind suspendat din funcție, Woj nu va fi prezent în Florida, cel puțin în următoarea perioadă.

Cine este WOJ

În vârstă de 51 ani, originar din Bristol, Connecticut, Wojnarowski este de ani buni cel mai bine cotat jurnalist din NBA. El lucrează în prezent la ESPN după ce în prealabil și-a construit renumele de pe vremea când activa la Yahoo Spots. Adrian s-a alăturat lui ESPN la 1 iulie 2017.

Precizia, detaliile, frecvența și rapiditatea livrării informațiilor corecte despre echipe și jucători, într-o lume a NBA-ului în care transferurile au devenit unul dintre cele mai dezbătute subiecte din lumea baschetului profesionist, l-au propulsat pe cel poreclit Woj în topul jurnaliștilor de sport de pe planetă, fiind – cel puțin până la regretabilul incident de actualitate – un etalon și un exemplu în ceea ce privește profesionalismul și pasiunea pentru propria meserie. Totul în condițiile în care a obținut și menținut încrederea jucătorilor și reprezentanților echipelor din ligă.

Așa cum o arată numele, cu origini poloneze, Wojnarowski a absolvit unitersitatea St. Bonaventure. El domiciliază în Glen Rock, New Jersey. Este căsătorit și are doi copii.

Citiți și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *