Entorsă de gradul 3 pentru Sabrina Ionescu. Ar putea lipsi luni de zile de pe teren!

Sabrina Ionescu a fost diagnosticată cu entorsă de gleznă de gradul 3. Jucătoarea de la New York Liberty, cu origini românești, aleasă cu prima opțiune în WNBA Draft 2020, a suferit accidentarea în timpul meciului cu Atlanta Dream, al 3-lea din extrem de promițătoarea carieră profesionistă a amintitei baschetbaliste.

Staff-ul medical al lui Liberty nu a pus diagnosticul final în ceea ce o privește pe Sabrina, dar este cert că accidentarea este gravă și implică riscuri de recidivă în cazul în care problema nu este tratată corespunzător.

Potrivit ESPN, entorsa de gleznă de grad 3 necesită luni de zile pentru recuperare. Acest gen de accidentare este cea mai gravă în categoria entorselor de gleznă. Această accidentare presupune ruperea completă a ligamentului. Dacă medicul ortoped trage sau împinge glezna (în anumite poziţii) se observă o instabilitate severă a acesteia.

La ora actuală varianta intervenției chirurgicale nu este luată în considerare. În următoarele zile se va monitoriza glezna jucătoarei, care la ora actuală este umflată. Ulterior se va monitoriza modul în care se redobândește mobilitatea respectivei glezne.

Ionescu a suferit accidentarea atunci când se afla în tranziție ofensivă și a călcat pe piciorul lui Betnijah Laney.

Așadar, este posibil ca sezonul de debut al Sabrinei Ionescu să se încheie mai devreme decât și-ar fi imaginat oricine. Ea se situează pe locul 6 în ierarhia celor mai bune marcatoare din WNBA în acest moment, cu o medie de 18.6 puncte pe partidă în doar trei apariții, cea de-a 3-a fiind limitată la doar 12 minute de joc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *