Emanuel Cățe la cea mai bună prestație a carierei în Liga ACB

Emanuel Cățe a avut o prestație senzațională în eșecul suferit de UCAM Murcia pe terenul lui Baxi Manresa. Compatriotul nostru a fost cel mai bun jucător al partidei ce face parte din programul etapei a 11-a în Liga ACB – cel mai puternic campionat național din Europa.

Murcia a cedat scor 92-93, în deplasare, încasând coșul decisiv cu două secunde înainte de final. Echipa la care evoluează Cățe a avut inițiativa aproape în permanență, iar jucătorul originar din București a avut un aport consistent în echipa antrenată de Sito Alonso. Manresa a marcat patru coșuri de trei puncte în ultimul minut și jumătate al partidei.

Venit de pe bancă. Cățe a totalizat 27 puncte, având 9/10 la aruncările din acțiune și 9/12 la linia de pedeapsă. El a adăugat 9 recuperări (5 ofensive), o pasă decisivă, un capac, fără posesie pierdută pentru 38 la eficiență și 2 la +/-. Românul a fost faultat de opt ori în acest meci.

Emi a marcat 15 puncte în sfertul 4 și a înscris ultimele opt puncte ale Murciei în acest meci. Aici sunt incluse și aruncările libere executate la scor egal, 90-90. Ulterior William Margarity a marcat un coș de trei puncte cu două secunde înainte de final. Cățe a avut ultima aruncare a partidei, imprecisă. A fost singura sa ratare din acțiune în acest meci.

Fără îndoială prestația lui Emi Cățe la Manresa este una dintre cele mai bune din istorie pentru un jucător român de baschet într-o ligă profesionistă în epoca modernă.

Acesta este al 6-lea meci în care Cățe are peste zece la eficiență în actuala ediție de campionat. Compatriotul nostru a avut 15 la eficiență în meciul cu Gran Canaria drept recordul personal stagional la acest capitol, respectiv 13 puncte marcate, în confruntarea cu Real Madrid.

UCAM Murcia are 4-7 la general după acest eșec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.