Echipa lui Kris Richard s-a oprit în semifinalele campionatului din Franța

LDLC Asvel Villeurbane s-a calificat în finala campionatului din Franța. Formația antrenată de TJ Parker a învins SIG Strasbourg, scor 83-67.

Jocul a fost controlat de reprezentanta Hexagonului în Euroligă. Asvel s-a desprins la nouă puncte în primul sfert. Ecartul a urcat la 12 lungimi până la jumătatea partidei, respectiv la 16 puncte cu zece minute înainte de final. Ultimele zece minute nu au mai contat.

Ismael Bako a fost MVP-ul partidei. Acesta a totalizat 18 puncte și 12 recuperări, alți trei jucători de la Asvel având peste zece puncte marcate. De cealaltă parte, Bonzie Colson a reușit 13 puncte, 4 recuperări, iar Brandon Jefferson a adăugat 12 puncte pentru Strasbourg.

Titularizat în angrenajul lui Strasbourg, americano-românul Kris Richard a bifat 22 minute de joc. El a totalizat 8 puncte, având 3/9 la aruncările din acțiune, fără vizite la linia de pedeapsă. Richard a fost liderul echipei sale cu 4 pase decisive și a adăugat 3 recuperări, 2 intercepții, respectiv o posesie pierdută pentru 10 la eficiență.

Kris a jucat 11 meciuri în primul eșalon al Franței. El s-a alăturat lui Strasbourg din postură de înlocuitor pentru un jucător accidentat, după ce și-a încheiat raporturile contractuale cu Zielona Gora, formație cu care a câștigat Cupa Poloniei, a disputat finala campionatului în această țară și s-a calificat în playoff-ul Ligii VTB. În total, Richard a disputat 72 meciuri oficiale în sezonul 2020/21. Notabil este faptul că acesta a semnat contractul cu Zielona Gora în luna noiembrie.

În cealaltă semifinală, JDA Dijon – câștigătoarea sezonului regulat – a învins AS Monaco – câștigătoarea EuroCup. Rezultatul final a fost de 79-68.

Finala LNB Pro A este programată sâmbătă (26.06). Acesta va fi ultimul meci din sezonul competițional 2020/21 la nivel de club în Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *