„Dusan Ivkovic” Basketball Clinic Belgrade se va desfășura în perioada 1/2 Iulie 2022

După mai bine de 20 ani de la prima ediție, clinicul pentru antrenor de la Belgrad se mândrește cu faptul că în intervalul timp scurs de la inaugurare peste 25.000 de antrenori din întreaga lume au participat la acest eveniment. De asemenea, aproape 100 dintre cei mai importanți antrenori din întreaga lume au ținut prelegeri.

Clinicul din capitala Serbiei are deja un renume la nivel internațional. Este considerat unul dintre cele mai bune clinicuri din baschet, atrăgând numeroși oameni importanți din antrenorat. Capitala Serbiei se transformă anual la sfârșit de Iunie sau început de Iulie într-o reuniune a minților sclipitoare din sportul cu mingea la coș.

Organizatorii au anunțat că fac tot posibilul pentru a avea în fiecare an drept lectori câte unul dintre cei mai proeminenți antrenori europeni, unul dintre cei mai influenți antrenori din SUA și un antrenor reputat din Serbia. Clinicul de la Belgrad încearcă să acopere toate aspectele antrenamentului din baschet – ​​de la elementele tehnice, idei tactice, până la pregătirea psihologică și fizică a jucătorilor și echipelor, astfel încât cursurile pe toate aceste subiecte sunt prezente la fiecare ediție.

„Dusan Ivkovic” Basketball Clinic Belgrade – ediția 2022 se va desfășura în perioada 1-2 Iulie, la Ranko Zeravica Hall din capitala Serbiei. La clinic și-au confirmat participarea, în calitate de lectori Ettore Messina – actualmente antrenor la Olimpia Milano (vicecampioana Italiei, sfertfinalistă în Euroligă) și antrenor cu experiență în NBA, Israel Gonzalez – antrenorul principal al Albei Berlin (campioana Germaniei, angrenată în Euroligă), respectiv Dusan Alimpijevic – antrenorul principal al lui Frutti Extra Bursaspor (finalista EuroCup din acest sezon).

Participanții la clinicul din acest an vor primi un cadou special, în amintirea celui care poartă numele evenimentului, Dusan Ivkovic. Acesta este considerat unul dintre cei mai importanți oameni de baschet din istoria Serbiei.

Participanții la clinic vor primi studiu științific intitulat „Filosofia baschetului lui Dusan Ivkovic”. Această lucrare care conține note din planul și programul de pregătire al naționalei Serbiei cu toate ideile tactice ale jocului selecției Serbiei, precum și variante ofensive și defensive din perioada în care Dusan Ivkovic a lucrat la Anadolu Efes Istanbul și Olympiacos Pireu. Este o lucrare profesională de neprețuit în care este prezentată o imagine de ansamblu detaliată a exercițiilor de baschet ale lui Ivković în munca zilnică pentru îmbunătățirea jocului echipei și dezvoltarea jucătorilor profesioniști de baschet.

Clinicul este organizat de către Asociația Antrenorilor de Baschet din Serbia (UKTS). Are peste 1.600 de membri și este considerată a fi cea mai mare asociație de antrenori de acest tip din Europa. UKTS se preocupă constant să-și educe membrii prin diverse seminarii și alte forme de educație. Pe piață, Asociația este recunoscută după cele mai importante trei mărci ale sale – Belgrad Basketball Clinic (BCB), Coaching Days „Borivoje Cenić” și revista sa TRAINER.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.