Dragoș Diculescu: „Întâlnim două echipe puternice, însă cred că avem forța necesară să ne luptăm de la egal la egal cu orice formație din această ligă”

Unul dintre cei mai productivi jucători autohtoni ai Ligii Naționale este Dragoș Diculescu. Legitimat la SCM U Craiova, grupare alături de care parcurge al 2-lea sezon consecutiv, baschetbalistul ce evoluează la pozițiile 2-3 ne-a vorbit despre ultimul turneu disputat și l-a prefațat pe următorul.

Aflat la cel de-al 4-lea sezon în Liga Națională, Diculescu are medii stagionale de 14.0 puncte, 4.3 recuperări, 3.6 pase decisive și 1.1 intercepții. El are peste cinci reușite în medie pe partidă și un procentaj de 79% la linia de pedeapsă, capitol la care înregistrează în progres substanțial în raport cu edițiile precedente. Dragoș are un coeficient de 11.0 la eficiență după primele șapte apariții.

Referitor la turneul pe care alb-albaștrii l-au găzduit săptămâna trecută, căpitanul Craiovei a precizat:

„Ultimul turneu nu a fost unul tocmai reușit pentru noi. Deși am avut momente bune de joc, per total cred că am evoluat mult sub potențialul nostru colectiv. Cu siguranță vom învăța din aceste meciuri și pe viitor vom reuși să fim mai constanți în calitatea evoluțiilor noastre.”

Pe parcursul carierei sale, Diculescu a jucat pentru CSM Steaua EximBank București, alături de care a obținut calificarea în finala Ligii Naționale – ediția 2017/18. Ulterior a petrecut un sezon alături de SCM Timișoara, după care a fost recrutat de SCM U Craiova.

Diculescu a prefațat turneul de la Cluj-Napoca, acolo unde echipa va întâlnește pe U-BT din localitate, respectiv Steaua București. Iată ce a declarat sportivul în vârstă de 21 ani:

„Urmează un turneu dificil la Cluj. Întâlnim două echipe puternice, însă cred că avem forța necesară să ne luptăm de la egal la egal cu orice formație din această ligă. Pentru acest lucru trebuie să fim 100% concentrați și să dăm totul pe teren. Clujul este de ani buni o echipă de top. În fiecare sezon se luptă pentru trofee, au jucători cu mare experiență și sunt echipa gazdă, deci în mod clar pornesc cu un oarecare avantaj. În ciuda perioadei complicate prin care Steaua trece, nimeni nu poate nega valoarea certă atât a jucătorilor români, cât și a celor străini pe care îi are.”

Dragoș a vorbit și despre actuala ediție de campionat la modul general, accentuând problemele cu care se poate confrunta orice echipă în orice moment, dar și despre sistemul de disputare al meciurilor:

„Acest campionat este unul aparte, plin de incertitudini datorate situației epidemiologice și, totodată, unul solicitant, căci jucăm meciuri consecutive fără pauze de recuperare.”

Foto: Elis Iordache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *