Dragan Petricevic: „Vom merge la Cluj cu gândul că avem șansa noastră și credem în ea”

Dragan Petricevic, antrenorul echipei SCM Timișoara, a prefațat turneul final de Cupa României la baschet masculin – ediția 2020/21. Tehnicianul alb-violeților a vorbit despre sistemul din această competiție și a prefațat confruntarea cu CSM CSU Oradea, din sferturile de finală.

Iată ce a declarat rutinatul antrenor ce a cucerit două trofee de cupă la cârma Timișoarei:

„Mereu repet jucătorilor mei un lucru: cu siguranță nu avem capacitatea să câștigăm fiecare meci, dar mereu trebuie să arătăm ca o echipă care poate să câștige campionatul. Ei bine, ca acest lucru să fie valabil și în Cupă, trebuie să fim conștienți că dacă dorim trofeul e necesar să câștigăm în fiecare meci. Acolo nu există a doua șansă, nici pentru noi, dar nici pentru adversari. Suntem considerați outsideri, dar vom merge cu gândul că avem șansa noastră și credem în ea.

Dacă spun că văd echipa Oradiei ca fiind favorită la câștigarea Cupei, toți vor crede că pun presiune pe ei, dar eu chiar cred în ceea ce spun. Oradea dispune de cele mai multe soluții de utilizare a jucătorilor români, lucru foarte important în această competiție, având în vedere regulamentul specific cu doi jucători autohtoni pe teren. Valoarea jucătorilor străini este de necontestat și ea. Totodată, apreciez foarte mult forța pe care o emană cuplul Șerban Sere, ca președinte, și Cristian Achim, ca antrenor. Fiecare, pe partea lui de muncă, aduce un aport greu de contracarat când se acumulează ambele.”

SCM Timișoara a obținut două victorii din trei partide la turneul de calificare din Cupa României, în luna noiembrie 2020, la Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *