Două locuri mai sunt disponibile în playoff-ul Basketball Champions League – ediția 2019/20

Două locuri au rămas disponibile pentru calificarea în playoff-ul Basketball Champions League – ediția 2019/20. Unul este râvnit de trei echipe în Grupa A, iar celălalt este disputat de două formații în Grupa B. Situația în celelalte două grupe s-a limpezit.

Miercuri (29.01), în ziua a 2-a de competiție contând pentru etapa a 13-a, două echipe în Grupa B și-au asigurat prezența în optimile de finală. AEK Atena a învins pe terenul germanilor de la Rasta Vechta, scor 81-70. Acest rezultat, coroborat cu victoria lui Teksut Bandirma în Polonia, scor 89-84, pe terenul lui Anwil Wlocklawek, asigură calificarea în playoff grecilor și turcilor.

Astfel, AEK și Bandirma se alătură lui Hapoel Ierusalim între echipele ce vor juca în fazele eliminatorii din Grupa B. Cel de-al 4-lea loc aici este disputat între San Pablo Burgos (7-6) și Rasta Vechta (6-7). Cele două se duelează direct, în Spania, pe parcursul etpei a 14-a, miercuri (05.02). Germanii au nevoie de o victorie la cel puțin șapte puncte diferență pentru a se califica. Orice alt rezultat, adică victorie pentru Burgos sau victorie pentru Vechta la cel mult șase puncte, califică reprezentanta Spaniei în optimile de finală.

În Grupa A, lupta continuă între BAXI Manresa (7-6), Lietkabelis (6-7) și Unet Holon (6-7). Spaniolii se califică dacă câștigă meciul cu Dinamo Sassari, pe care îl vor găzdui tot miercuri (05.02). Lietkabelis se califică dacă câștigă meciul pe care îl joacă pe terenul lui Unet Holon, iar Manresa pierde. De asemenea, israelienii se află în aceeași situație precum balticii. Holon are nevoie să câștige meciul cu Lietkabelis, iar Manresa să piardă cu Sassari.

Cele 14 formații calificate în playoff-ul BCL sunt:

Grupa A – Turk Telekom Ankara, Dinamo Sassari, Filou Oostende
Grupa B – Hapoel Ierusalim, AEK Atena, Teksut Bandirma
Grupa C – Iberostar Tenerife, ERA Nymburk, Nizhny Novgorod, Peristeri
Grupa D – Casademont Zaragoza, Telekom Bonn, JDA Dijon, Besiktas Istanbul

Așadar, între echipele calificate se numără trei formații din Turcia, câte două din Spania și Grecia, respectiv una din Italia, Belgia, Israel, Cehia, Rusia, Germania și Franța. Două echipe din Spania, câte una din Germania, Israel și Lituania sunt în cursă pentru unul din ultimele două locuri rămase disponibile.

Ultima etapă din grupe are loc pe 4-5 februarie anul curent. Playoff-ul demarează în luna martie. Optimile și sferturile de finală se joacă pe sistemul cel mai bun din trei partide. Formațiile calificate în semifinale vor lua parte la Final Four-ul programat a se desfășura în perioada 1-3 mai 2020. Locul de desfășurare al acestuia va fi stabilit după ce se vor cunoaște protagonistele semifinalelor.

Foto&video: www.championsleague.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.