Donatas Tarolis, confirmat oficial de U-BT Cluj-Napoca pentru sezonul 2020/21

Donatas Tarolis a fost confirmat pe cale oficială de U-BT Cluj-Napoca. Jucătorul lituanian semnase un contract pe doi ani cu formația de pe Someș încă de vara trecută, așa cum se anunțase de pe atunci, lucru confirmat în declarații acordate pe parcursul ultimelor săptămâni de reprezentanții clubului.

Clujenii au anunțat în cursul serii de miercuri (01.07), pe propriile căi de comunicare online, că Tarolis își continuă aventura pe Someș. El a declarat pentru pagina de facebook U-BT Cluj-Napoca următoarele:

„Sunt extrem de fericit că voi face parte din familia U-BT pentru încă un sezon. De abia aștept să lupt pe teren pentru echipă, oraș și suporteri. Cu toții vrem să ne îndeplinim obiectivele!”

Născut pe 30 martie 1994, Tarolis evoluează la poziția 4. El a bifat 18 apartirii în Liga Națională pe parcursul sezonului 2019/20, fiind fără îndoială unul dintre jucătorii de top ai campionatului. Acesta a oferit prestații constant bune și s-a dovedit o piesă de mare utilitate și cu impact asupra jocului în ambele faze. El a avut medii statistice de 14.5 puncte. 4.8 recuperări, 2.1 pase decisive, 0.8 intercepții și 0.8 capace în 24 minute pe meci. El a avut 64% la aruncările de două puncte, 41% la trei puncte și 73% la linia de pedeapsă.

Tarolis a avut prestații remarcabile și în cupele europene. El a reușit inclusiv să obțină trofeul de MVP al unei etape în FIBA Europe Cup.

Jucătorul înalt de 2.02 metri are deja nouă sezoane în baschetul profesionist. El a jucat pentru BC Gargždai, Gargždai-Bremena, Žalgiris Kaunas, Žalgiris-2 Kaunas, Arkadia Traiskirchen Lions, respectiv Lietkabelis Panevėžys. Doni a fost component al echipei naționale uni9versitare a Lituaniei, cu care a obținut argintul la Universiada din 2017.

Reamintim că U-BT Cluj-Napoca a confirmat continuarea colaborării cu Patrick Richard, Karlo Zganec, Nandor Kuti, Ștefan Grasu și David Vida. De asemenea, a fost anunțat transferul lui Andrija Stipanovic. La capitolul plecări sunt trecute numele lui LJ Peak și Brandyn Curry.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *