Doc Rivers pierde în playoff pentru a 3-a oară după ce echipa antrenată de el conduce cu 3-1 la general!

Los Angeles Clippers sunt cea de-a 2-a echipă învinsă de Denver Nuggets în playoff-ul NBA 2020 de la scorul general de 3-1. Californienii au cedat în Meciul 7 al seriei cu echipa din Colorado, scor 89-104.

Este greu de explicat cum Kawhi Leonard a jucat atât de modest într-un moment foarte important. Anterior, acesta a arătat că este făcut pentru astfel de meciuri. De această dată nu a repetat prestațiile din alte partide cu miză.

În ceea ce îi privește pe ceilalți jucători de la Clippers nu se poate spune același lucru. Adică nu este neapărat surprinzător că nimeni nu s-a ridicat la importanța momentului. Oamenii au mai fost în situații similare cu același deznodământ.

Firește, nu ajută deloc faptul că nimeni din toată echipa lui Clippers nu este în stare să organizeze jocul ofensiv. Dacă acțiunile unu la unu nu aduc rezultatul dorit, atunci apar probleme. Iar în fazele superioare ale playoff-ului NBA este firesc să ai parte de dificultăți, indiferent care îți sunt calitățile și cât de bine poți să le pui în aplicare. Organizarea a lăsat de dorit la Clippers pe tot parcursul sezonului, iar acest lucru a fost vizibil atunci când a contat mai mult.

Pe de altă parte, este puțin mediatizat și implicit cunoscut faptul că antrenorul Doc Rivers pare să fie cel mai pățit dintre toți componenții lui Clippers. El pierde pentru a 3-a oară după ce echipele sale s-au desprins la 3-1 la general. Totodată, a pierdut de alte trei ori după ce echipele sale au condus cu 3-2 la general. Așadar, este a 15-a înfrângere pentru Rivers ca antrenor al echipei care are nevoie de o victorie pentru a închide o serie de playoff.

La capătul seriei cu Denver Nuggets, Rivers a fost citat oferind cea mai puțin demnă explicație pentru acest eșec pe care o poate da orice antrenor, indiferent de disciplină: „Nu am fost mulțumit de pregătirea fizică a jucătorilor în toată perioada petrecută în bulă. Am avut jucători care nu puteau să stea mult timp în teren.”

Cert este că LA Clippers au cedat o grămadă de opțiuni în NBA Draft pentru a-i obține pe Kawhi Leonard și Paul George în urmă cu un an. Ambii mai au câte un an de contract. Californienii sunt la jumătatea drumului cu un proiect care trebuie să le aducă performanță cu efect imediat, dar primul an se dovedește a fi un eșec total. Pe scurt, dacă prezentul este trist, viitorul mai îndepărtat de anunță și mai rău pentru californieni.

Pe scurt înfrângerile lui Doc Rivers în playoff-ul NBA după ce echipele sale au condus cu 3-1 sau 3-2 la general:

În 2003, pe vremea când se afla la cârma lui Orlando Magic, echipa lui Rivers a condus pe Detroit Pistons cu 3-1 la general, dar a pierdut cu 3-4. Se întâmpla în primul tur al playoff-ului.

În 2009, la cârma lui Boston Celtics, elevii lui Rivers au condus pe Orlando Magic cu 3-2, dar a pierdut cu 3-4. Se întâmpla în semifinalele Conferinței Est.

În 2010, tot cu Boston, băieții lui Rivers conduceau cu 3-2 în finala NBA, pe LA Lakers, dar a pierdut cu 3-4.

În 2012, la cârma lui Celtics, trupa lui Rivers conducea cu 3-2 în finala Conferinței Est, pe Miami Heat. A pierdut cu 3-4.

În 2015, se afla la cârma lui LA Clippers, când echipa lui Doc Rivers a condus cu 3-1 pe Houston Rockets, dar a pierdut cu 3-4.

Acum, în 2020, Clippers au condus cu 3-1 la Denver Nuggets, dar au cedat cu 3-4.

În vârstă de 58 ani, Doc Rivers este un fost jucător profesionist de baschet. El a petrecut 13 sezoane în NBA, la patru echipe (Atlanta, LAC, New York și San Antonio). Ca antrenor a acumulat deja 21 sezoane, consecutive, la cârma a trei echipe (Orlando, Boston, LAC).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *