Dinamo învinge pe U-BT Cluj în Cupa României

Dinamo București a repurtat un succes important în prima zi a turneelor de calificare din Cupa României la baschet masculin – ediția 2022/23. Formația antrenată de către Aleksandar Trifunovic a depășit U-BT Cluj-Napoca, scor 69-67.

Meciul a fost extrem de echilibrat. Cele două protagoniste s-au succedat de șapte ori la conducere. U-BT a avut un avantaj de zece puncte la un moment dat și conducea cu 52-44 la intrarea în sfertul 4. Situția s-a schimbat în ultimele zece minute de joc, atunci când Dinamo a realizat un parțial de 25-15.

Vlad Moldoveanu a transformat două aruncări libere cu mai puțin de 20 secunde rămase de disputat. Acestea s-au dovedit a fi punctele decisive ale partidei. Leo Meindl a irosit două libere cu nouă secunde înaintea epiuizării timpului de joc. Clujul a recuperat ofensiv, dar Jordan Taylor a fost imprecis de pe semicerc. Timpul de joc a expirat pe recuperarea ofensivă a lui Patrick Richard.

Vlad Moldoveanu a totalizat 13 puncte, 5 recuperări, Marquise Addison a adăugat 12 puncte, 4 pase decisive pentru Dinamo București. De cealaltă parte, Leo Meindl a reușit 22 puncte, 11 recuperări, iar Andrija Stipanovic a terminat cu 10 puncte pentru U-BT Cluj-Napoca.

De notat că atât acest meci, cât și altele din ziua inaugurală a Cupei României, a avut o desfășurare aparte prin prisma regulamentului specific, ce obligă echipele să joace cu cel puțin un jucător U23 pe toată durata unui meci.

Meciul s-a jucat în Sala Dinamo din București. La turneu mai participă Steaua București, formație ce întâlnește pe U-BT în ziua a 2-a, respectiv pe Dinamo București în ultima zi a turneului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.