Dinamo București învinge CSM Galați în primul meci televizat din LNBM 2022/23

Dinamo București a învins CSM Galați într-un prim meci televizat din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Un meci extrem de echilibrat, decis în prelungiri, s-a încheiat cu scorul de 86-83 în favoarea echipei din capitală.

Partida a cuprins 14 schimbări la conducere. Niciuna dintre protagoniste nu s-a putut desprinde la mai multe de șapte puncte pe parcursul celor 45 minute de joc efectiv. Echipa din Galați a oferit o replică solidă, însă a cedat cu toate că era în avantaj și a avut posesia în ultimul minut din timpul regulamentar.

Darnell Edge a egalat situația la 76 cu nouă secunde rămase din sfertul 4. Florin Nini a cerut timp de odihnă, dar CSM Galați nu a putut să repună mingea în joc, astfel încât posesia a revenit lui Dinamo. Același Edge, iar mai apoi Andrei Mandache au ratat ultimele aruncări din timpul regulamentar și meciul a intrat în prelungiri.

Aici, Vlad Moldoveanu s-a evidențiat la începutul rundei suplimentare. El a adus definitiv pe Dinamo în avantaj. Oaspeții nu au renunțat la luptă, dar nu au putut să anuleze deficitul. Dunărenii au avut o ultimă aruncare, de trei puncte, cu care ar fi trimis partida în a 2-a repriză de prelungiri, dar aceasta a fost imprecisă.

CSM Galați a avut 15 recuperări ofensive, dar Dinamo a avut procentaje mai bune, incluznd 43% la semicerc. În plus, învingătorii au avut 23 pase decisive și un plus de 12 puncte marcate din spațiul de trei secunde. În fine, raportul punctelor marcate de unitatea a 2-a a fost de 29-15 în favoarea câștigătorilor.

Darnell Edge a reușit 20 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, Vlad Moldoveanu a adăugat 16 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive, iar Jeremiah Tilmon a bifat 15 puncte cu 100% la aruncările din acțiune, dar numai 1/5 la linia de pedeapsă în contul lui Dinamo București.

Cinci jucători de la CSM Galați au avut peste zece puncte marcate. Nedeljko Prijovic a reușit 19 puncte, 7 recuperări, iar Andrei Calenic a totalizat 17 puncte, 9 recuperări împotriva fostei sale echipe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.