Diferite variante luate în considerare pentru finalizarea sezonului 2019/20 în Basketball Champions League

AEK Atena a propus celorlalte echipe angrenate în playoff-ul Basketball Champions League – ediția 2019/20 ca întrecerea să se finalizeze în toamna acestui an, cu un turneu de tip Final 8, înaintea startului oficial al următorului sezon. Așadar, echipele calificate în sferturile de finală ar urma să se întâlnească în cadrul unui turneu final, având firește posibilitatea să joace cu lotul pe care îl vor avea la dispoziție atunci.

Cluburile aflate în această situație au discutat pe marginea acestui subiect și s-a propus ca turneul final să aibă loc la Ierusalim. Majoritatea echipelor au agreat această propunere, cu excepția lui Hapoel Ierusalim și ERA Nymburk. Prin urmare această variantă a căzut, cel puțin pentru moment.

Aceasta pare să fie cea mai atractivă variantă pentru stabilirea unei câștigătoarea a competiției. Celelalte două variante discutate au fost disputarea fazelor superioare conform programării inițiale în momentul în care situația o va permite, dar fără public, respectiv anularea sezonului 2019/20.

De notat că Basketball Champions League nu a anunțat nimic oficial în legătură cu concluziile video conferinței desfășurate luni (30.03).

La ora actuală sunt calificate șase echipe în sferturile de finală ale BCL. Acestea sunt: AEK Atena, Hapoel Ierusalim, ERA Nymburk, San Pablo Burgos, Turk Telekom Ankara și Casademont Zaragoza.

Ultimele două locuri sunt disputate în felul următor: Iberostar Tenerife vs Fillou Oostende (1-1 la general), respectiv JDA Dijon vs Nizhny Novgorod (1-1).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *