Deși se numără între cele 12 echipe care ar urma să joace la turneul final ACB, Joventut Badalona a anunțat rezilierea contractului pentru americanul Tony Wroten

Joventut Badalona și Tony Wroten au ajuns la un acord pentru încetarea raporturilor contractuale. Anunțul oficial a fost făcut miercuri (29.04).

Clubul catalan a menționat următorul aspect referitor la această despărțire:

„Din cauza situației actuale general, dar și pe motive personale și familiale, părțile au ajuns la un acord cu privire la despărțirea de Tony Wroten.”

În schimb, într-un interviu acordat jurnalistului Chema de Lucas, Wroten a precizat că își dorește să revină în NBA. El a declarat următoarele:

„Consider că niciodată nu e prea târziu. Din momentul în care am acceptat să vin în Europa scopul meu a fost acela de a reveni într-o bună zi în NBA. Am avut parte de accidentări grave încă din liceu, dar de fiecare dată am revenit. Cred că și acum va fi la fel. Scopul meu este să mă întorc în NBA.”

Absolvent al universității Washington, Wroten s-a alăturat Badalonei în cursul lunii ianuarie anul curent. El a avut patru apariții în Liga ACB pentru această grupare și a contribuit cu 11.3 puncte pe partidă.

În vârstă de 27 ani, înalt de 1.98 metri și jucător de pozițiile 1-2, Wroten a evoluat în NBA. El a jucat un sezon pentru Memphis Grizzlies și trei pentru Philadelphia 76ers, bifând 151 apariții în liga nord-americană cu medii statistice de 11.1 puncte, 3.0 pase decisive, 2.5 recuperări și 0.9 intercepții în 21.2 minute pe partidă.

De asemenea, Tony a evoluat în G-League pentru mai multe echipe. El a venit pentru prima dată în Europa la startul sezonului 2018/19. A jucat un an pentru Kalev Cramo, în Estonia și Liga VTB. Vara trecută s-a alăturat lui Anwil Włocławek, echipă alături de care a jucat în campionatul Poloniei și Basketball Champions League.

Despărțirea de Wroten este notabilă prin prisma faptului că Badalona a ocupat locul 12 în momentul suspendării Ligii ACB. Catalanii se numără între echipele care ar urma să participe la turneul final al campionatului Spaniei, ce va înlocui playoff-ul în sezonul 2019/20. Foarte probabil, Badalona și-a stabilit deja strategia pentru viitorul apropiat și construirea unei echipe competitive pentru sezonul 2020/21 pare să fie mai importantă decât un eventual turneu final pentru actualul sezon, mai ales că desfășurarea acestuia nu este certă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.