Derrick Williams, al 2-lea jucător folosit de Zeljko Obradovic pe tot parcursul unui meci din Euroligă

Derrick Williams a petrecut 40 minute în teren la primul său meci de Euroligă în uniforma lui Fenerbahce Beko Istanbul. Acest lucru s-a întâmplat la eșecul suferit pe terenul lui Real Madrid, scor 81-77.

Americanul transferat în această vară de la Bayern Munchen a evoluat la pozițiile 3, 4 și 5 de-a lungul amintitei partide. Williams a terminat cu 19 puncte și 10 recuperări, la capătul unei prestații impresionante. De altfel, Derrick este unul dintre jucătorii meniți parcă să joace baschet. Dincolo de fizic și antrenament, el are un talent specific pentru această disciplină sportivă.

Antrenorul Zeljko Obradovic a mizat pe serviciile lui Williams pe tot parcursul celor 40 minute de joc la WiZink Center din capitala Spaniei. Întrebat despre această situație, Derrick a declarat următoarele pentru postul Fenerbahce TV:

„Dacă coach mă vrea în teren 40 de minute, voi juca 40 de minute. Sunt pregătit și cred că pot să fac față acestui ritm. Toată viața am fost un muncitor, iar în această vară m-am pregătit corespunzător. Sigur că Jan Vesely și Joffrey lauvergne ne lipsesc, iar după revenirea lor în echipă mi se vor găsi minute de odihnă, dar așa cum am spus, eu sunt pregătit să fac tot ce îmi cere coach.”

Potrivit jurnalistului Arale Weisberg, de la publicația Walla, Derrick Williams devine al 2-lea jucător ce evoluează pentru o echipă antrenată de Zeljko Obradovic și este utilizat tot meciul. Primul a fost Jaka Lakovic, pe vremea când Obradovic era antrenor la Panathinaikos. Se întâmpla în sezonul 2004/05, la un meci cu TAU Ceramica.

În vârstă de 28 ani, înalt de 2.03 metri, Derrick Williams are șapte sezoane în NBA cu peste 430 meciuri disputate și medii pe carieră de 8.9 puncte și 4.0 recuperări în 21 minute pe partidă. În sezonul 2018/19, el a jucat 29 meciuri la nivel de Euroligă, având medii statistice de 13.4 puncte, 4.2 recuperări pentru 14.2 la eficiență în 26 minute pe partidă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.