Denver se impune în deschiderea seriei cu LA Lakers din finala Conferinței Vest

Denver Nuggets au învins Los Angeles Lakers, scor 132-126, în Meciul 1 al finalei Conferinței Vest din playoff-ul NBA 2023. Partida a avut loc în Colorado în cursul serii de marți (16.05).

Formația gazdă a controlat jocul în întregime. Prima jumătate a fost dominată de Nuggets, aceștia desprinzându-se la 18 lungimi în primele 24 minute de joc în condițiile în care amfitrionii au înscris 72 puncte până la jumătatea confruntării. Denver a mai înscris 60 puncte în repriza secundă, atunci când Los Angeles a replicat cu 72. Californienii au reușit să revină, apropiindu-se la trei puncte în trei rânduri spre finalul partidei, dar nu au avut forța să răstoarne situația pe tabela de marcaj.

Denver a dominat lupta la recuperare (47-30, cu 15-5 la cele ofensive). De aici au rezultat mai multe aruncări din acțiune pentru formația gazdă.

Nikola Jokic a avut o prestație senzațională, cu 34 puncte, 21 recuperări, 14 pase decisive, 2 capace, Jamal Murray a adăugat 31 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, 3 intercepții, iar Kentavious Caldwell-Pope a bifat 21 puncte pentru Denver. Alți trei jucători au avut cel puțin 12 puncte marcate pentru această echipă.

Anthony Davis a replicat cu 40 puncte, 10 recuperări, 3 intercepții și 2 capace. El a fost secondat de LeBron James, autor a 26 puncte, 12 recuperări, 9 pase decisive, Austin Reaves a livrat 23 puncte, 8 pase decisive, iar Rui Hachimura a terminat cu 17 puncte pentru Lakers.

Scorul general este de 1-0. Se joacă pe sistemul cel mai bun din șapte meciuri. Următoarea partidă are loc tot în Denver. Întreaga seria se desfășoară cu meciuri la interval de 48 ore unul de celălalt, chiar și atunci când se schimbă locul de desfășurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.