Denver Nuggets scriu o nouă pagină de istorie!

Denver Nuggets continuă să scrie istorie. Echipa antrenată de Michael Malone a revenit pentru a 2-a oară consecutiv de la 1-3 la general pentru a câștiga o serie de playoff. O premieră absolută pentru NBA!

Gruparea din Colorado a revenit pentru a 3-a oară de la un deficit de peste zece puncte pentru a învinge pe Los Angeles Clippers în Meciul 7 din semifinalele Conferinței Vest. Rezultatul final al confruntării decisive dintre ocupantele locurilor 2 și 3 în sezonul regulat a fost de 104-89.

Prima secvență a fost echilibrată, niciuna dintre protagoniste nereușind să se desprindă. Clippers au marcat ultimele cinci puncte ale perioadei inaugurale pentru a egala situația la 24. Secvența a 2-a a aparținut californienilor. Ei s-au desprins la zece puncte cu cinci minute înainte de pauză. Avantajul maxim al californienilor a fost de 12 puncte, scor 50-38, dar Denver a terminat mai bine prima jumătate apropiindu-se la 56-54. De notat că Jamal Murray a avut 25 puncte marcate pentru Nuggets la jumătatea confruntării.

LA a înscris primele două coșuri ale reprizei secunde pentru a se desprinde la șapte puncte, dar Denver a reacționat cu un parțial de 10-0 pentru a veni la conducere. Nuggets s-au desprins la nouă puncte pe tabela de marcaj pe fondul unei prestații formidabile din partea lui Nikola Jokic în absolut toate aspectele jocului. Secvența a 3-a s-a încheiat cu o reușită pentru gruparea din Colorado, aceasta conducând cu 82-74!

Primele două minute din sfertul 4 s-au scurs fără ca tabela de marcaj să se modifice. Murray a spart gheața cu o reușită din acțiune, după care Porter Jr a transformat două libere, iar Murray a găsit ținta de pe semicerc pentru a desprinde pe Nuggets la 15 puncte cu nouă minute rămase pe ceas. Clippers au ratat primele 11 aruncări din acțiune în sfertul 4, perioadă în care californienii au fost incredibil de modești! Jamal Murray la finalizare și întreaga echipă Denver în ambele faze ale jocului au fost elementele cheie ale partidei, avantajul acestei echipe urcând la 20 puncte cu două minute rămase de jucat.

Jamal Murray a totalizat 40 puncte, 5 pase decisive, Nikola Jokic a bifat 16 puncte, 22 recuperări, 13 pase decisive, 3 capace, iar Jerami Grant și Gary Harris au terminat cu câte 14 puncte pentru Denver. În replică, Montrezl Harrell a totalizat 18 puncte. Tandemul Kawhi Leonard – Paul George a contabilizat 24 puncte cu 10/38 la aruncările din acțiune în cel mai important meci al sezonului!

Denver a fost condusă cu 16 puncte în Meciul 5, respectiv cu 19 în Meciul 6. De fiecare dată a învins. În Meciul 7 a revenit de la -12.

Scorul general a fost de 4-3. Denver revine de la 1-3, exact așa cum a făcut-o cu Utah Jazz în primul tur al playoff-ului!

Denver avansează în finala Conferinței Vest pentru prima dată după 11 ani. Atunci, Nuggets au fost depășiți de LA Lakers cu 4-2 la general în finala Vestului. Aceasta va fi a 2-a prezență în ultimul act al conferinței pentru echipa din Colorado.

LA Clippers ajung la 50 de sezoane fără prezență în finala conferinței. Californienii au 0-8 în meciurile în care pot să-și asigure calificarea în ultimul act al Conferinței Vest.

În finala Conferinței Vest, Denver Nuggets se vor duela cu Los Angeles Lakers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *