Denver Nuggets câștigă Meciul 2 al finalei Conferinței Vest

Denver Nuggets au învins Los Angeles Lakers, scor 108-103, în Meciul 2 din finala Conferinței Vest în playoff-ul NBA 2023. Gruparea din Colorado a triumfat pe revenire, apărându-și propriul teren.

Un parțial de 15-1 în favoarea lui Denver a făcut diferența între cele două echipe. La capătul acestuia tabela de marcaj indica scorul de 96-84 pentru Nuggets. De aici situația nu s-a mai schimbat.

Los Angeles a avut un avantaj de 11 puncte în sfertul al 2-lea și s-a aflat la conducere până în primele minute ale secvenței decisive. Ultima dată Rui Hachimura a transformat două aruncări libere pentru a aduce lui Lakers avantajul, scor 83-81, cu nouă minute și jumătate rămase de jucat.

Denver a avut mai multe reușite de pe semicerc (14-8), procentajul din acțiune fiind sensibil egal. Avantajul la recuperare ofensivă (11-4) a oferit lui Nuggets mai multe aruncări din acțiune. De cealaltă parte, Los Angeles a avut cu opt prezențe în plus la linia de pedeapsă și a terminat cu mai puține posesii pierdute, respectiv mai multe intercepții.

Jamal Murray a totalizat 37 puncte, 10 recuperări, 5 pase decisive și 4 intercepții. Nikola Jokic a adăugat 23 puncte, 17 recuperări, 12 pase decisive și 3 intercepții, iar Michael Porter Jr a bifat 16 puncte, 7 recuperări pentru învingători.

În replică, LeBron James a avut 22 puncte, 10 pase decisive, 9 recuperări, 4 intercepții, 2 capace, Austin Reaves a reușit 22 puncte, 5 pase decisive în 36 minute pe parchet, perioadă în care Lakers au avut un plus de 13 puncte pe tabela de baschet, iar Rui Hachimura a livrat 21 puncte cu 80% la aruncările din acțiune pentru LA.

Scorul general a devenit 2-0 pentru Denver. Seria se mută în Los Angeles pentru următoarele confruntări. Se joacă pe sistemul cel mai bun din șapte partide.

Foto: USA Today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.