Denver Nuggets avansează în finala NBA 2023

Denver Nuggets au învins Los Angeles Lakers cu scorul general de 4-0 în finala Conferinței Vest. Astfel, pentru prima dată, echipa din Colorado se califică în finala NBA.

Meciul 4, desfășurat luni (22.05), în California, s-a încheiat cu scorul de 113-111. Învingătorii au realizat un parțial de 36-16 pe parcursul sfertului al 3-lea în urma căruia au venit în avantaj. Sfertul decisiv a fost echilibeat, însă Lakers nu au reușit să mai revină la conducere. S-au consemnat trei egalități, ultima la 111, după liberele lui Anthony Davis.

Nikola Jokic a completat o serie de excepție din punct de vedere individual, dar și pentru echipa sa, cu o reușită din acțiune pe pătrundere, cu 51 secunde rămase pe ceas. Acest coș avea să fie cel decisiv deoarece tabela de marcaj nu s-a mai modificat ulterior. Seria s-a terminat cu un capac al lui Aaron Gordon și Jamal Murray asupra lui LeBron James, în penultima secundă din timpul regulamentar.

Nikola Jokic a avut 30 puncte, 14 recuperări, 13 pase decisive, 3 capace și o intercepție pentru învingători. Jamal Murray a adăugat 25 puncte, 5 pase decisive, Aaron Gordon a terminat cu 22 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, 2 capace, toți titularii de la Nuggets având cel puțin 13 puncte marcate în acest meci.

LeBron James a replicat cu 40 puncte, 10 recuperări, 9 pase decisive în 48 minute de joc. Legendarul baschetbalist, cu 20 sezoane la activ în NBA, a lăsat să se înțeleagă că acesta s-ar putea să fi fost ultimul meci al unei cariere profesioniste de senzație. Alți patru jucători de la Lakers au depășit borna zece la puncte marcate, incluzând cele 21 însoțite de 14 recuperări și 3 capace trecute în contul lui Anthony Davis.

Los Angeles Lakers se opresc în finala Conferinței Vest după ce la jumătatea sezonului regulat se aflau pe locul 13 și au intrat în playoff după ce au jucat în turneul playin. Ei au învins pe Memphis Grizzlies și Golden State Warriors, ambele cu 4-2 la general, înainte să fie depășiți de către Denver Nuggets.

Denver Nuggets se revanșează pentru acel 1-4 din finaal Conferinței Vest consemnat în bula din Walt Disney Resort, în toamna anului 2020. Ulterior, echipa din Colorado nu s-a mai apropiat de finala NBA, fiind învinsă în turul al 2-lea (2021) și primul tur (2022) din playoff-ul NBA.

În acest sezon, Denver a avut 53-29 în sezonul regulat, clasându-se pe prima poziție în Conferința Vest. A trecut în ordine de Minnesota Timebrwolves (4-1) și Phoenix Suns (4-2), pentru ca apoi să învingă pe LA Lakers (4-0).

Un răspuns la „Denver Nuggets avansează în finala NBA 2023”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.