Denver Nuggets avansează în finala Conferinței Vest din playoff-ul NBA 2023

Denver Nuggets, echipa clasată pe primul loc la încheierea sezonului regulat în Conferința Vest, este prima echipă calificată în finalele conferințelor din playoff-ul NBA 2023. Gruparea din Colorado a trecut în șase meciuri de Phoenix Suns.

Meciul 6, desfășurat noaptea trecută în Arizona, a fost adjudecat de către Denver cu scorul de 125-100. Este singurul meci încheiat cu victoria oaspeților în această serie. Suficient pentru Nuggets să o închidă cu scorul general de 4-2.

Partida nu a avut istoric, fiind dominată în manieră categorică de formația antrenată de Mike Malone. Denver a înscris 44 puncte în primul sfert și conducea cu scorul de 81-51 la jumătatea meciului. Repriza secundă nu a adus schimbarea. Jocul a fost mai echilibrat, dar Nuggets au controlat situația pe tabela de marcaj.

Învingătorii au avut 54% la aruncările din acțiune și 94% la linia de pedeapsă. Totul în condițiile în care au limitat adversarul la doar două recuperări ofensive în 48 minute de joc efectiv.

Nikola Jokic a realizat cel de-al 3-lea triple-double în această serie și al 5-lea în playoff-ul NBA 2023. Sârbul a terminat cu 32 puncte, 12 pase decisive, 10 recuperări și 3 intercepții, având 13/18 la aruncările din acțiune și 100% la linia de pedeapsă.

Jamal Murray a adăugat 26 puncte, 4 pase decisive, 4 intercepții, iar Kentavious Caldwell-Pope a reușit 21 puncte, 5 recuperări pentru Denver. În replică, fără Chris Paul și DeAndre Ayton – ambii accidentați, Cameron Payne a reușit 31 puncte, 6 recuperări, iar Kevin Durant a terminat cu 23 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive pentru Phoenix.

Finalistă NBA în 2021, Phoenix este eliminată pentru a 2-a oară consecutiv în semifinalele Conferinței Vest. Anul trecut a fost învinsă cu 4-3 la general în această fază a competiției de către Dallas Mavericks.

Denver Nuggets se revanșează în fața lui Phoenix Suns pentru acel 0-4 din semifinalele conferinței în urmă cu doi ani. Gruparea din Colorado a avansat până în finala Conferinței Vest în 2020, atunci când playoff-ul s-a desfășurat în bula din Walt Disney Resort pe parcursul verii și începutul toamnei.

În finala Conferinței Vest din playoff-ul NBA 2023, Denver Nuggets se duelează cu învingătoarea dintre Los Angeles Lakers și Golden State Warriors (actualmente 3-2 la general).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.