Denver câștigă duelul cu Boston, al liderilor de conferință, în prima zi a anului 2023

Denver Nuggets au învins Boston Celtics, scor 123-111, pe 1 Ianuarie 2023 în sezonul regulat al ligii profesioniste de baschet masculin din SUA. Jocul a opus ocupantele locurilor 1 în cele două conferințe din NBA, fiind transmis în direct pe Orange Sport 1.

Gruparea din Colorado a controlat jocului, reușind să se desprindă în prima secvență și să mărească ecartul pe parcursul celei de-a 3-a. De altfel, Cu 12 minute rămase pe timpul de joc, Nuggets aveau un avantaj de 13 puncte, gestionat până la încheierea confruntării.

Meciul a fost întrerupt pentru aproximativ 30 de minute după ce un slam dunk semnat Robert Williams a distrus unul dintre inele. Acesta a fost înlocuit, meciul reluându-se ulterior. Incidentul s-a consemnat spre jumătatea sfertului 4.

Învingătorii au marcat 17 coșuri de trei puncte, cu 57% la acest procedeu. Ei au avut 89% la linia de pedeapsă. Cu astfel de procentaje, Denver a cules o singură recuperare la panoul advers!

Nikola Jokic a totalizat 30 puncte, 12 recuperări și 12 pase decisive, Bruce Brown a adăugat 21 puncte, alți trei jucători de la Denver având cel puțin 17 puncte marcate. De cealaltă parte, Jaylen Brown a reușit 30 puncte, 8 recuperări, iar Jayson Tatum a adăugat 25 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive și 2 intercepții pentru Boston.

Canadianul Jamal Murray, conducătorul de joc principal de la Denver Nuggets, a fost marele absent al acestei confruntări. Chiar și așa, Denver a avut resurse să învingă echipa cu cel mai bun start de sezon din NBA.

Antrenorul Joe Mazzulla a revenit pe banca tehnică a lui Boston Celtics după ce a absentat la precedentele două meciuri ale verzilor. Acesta s-a confruntat cu vedere încețoșată ca urmare a unui contact nefericit într-un meci de baschet jucat alături de prieteni.

Denver ajunge la 24-12 și ocupă locul 1 în Conferința Vest. În pofida eșecului suferit, Boston rămâne prima în ligă, având 26-11 la general.

Într-o altă partidă disputată în prima zi a noului an, Memphis Grizzlies au învins Sacramento Kings, scor 118-108.

Ja Morant a totalizat 35 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive, iar Steven Adams a adăugat 23 recuperări (13 ofensive) pentru învingători. DeAaron Fox a replicat cu 19 puncte, 6 pase decisive, iar Domantas Sabonis a reușit 18 puncte, 14 recuperări, 4 pase decisive pentru californieni.

După acest meci, Memphis are 23-13, bilanț ce o menține pe locul 2 în Vest. În schimb, Sacramento a ajuns la 19-16, fiind a 6-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.