DeMarcus Nelson a semnat cu Bayern Munchen

DeMarcus Nelson este noul jucător al lui Bayern Munchen. Americanul cu cetățenie sârbă a semnat un angajament pentru sezonul 2019/20 cu campioana Germaniei. El va juca aici sub comanda lui Dejan Radonjic, cu care a mai colaborat la Steaua Roșie Belgrad.

Cariera profesionistă a lui Nelson a demarat în 2008. El nu a fost ales de nicio echipă în NBA Draft, dar a fost legitimat de Golden State Warriors, formație pentru care a evoluat în sezonul competițional 2008/09, bifând 13 apariții cu cinci titularizări.

DeMarcus a jucat apoi pentru următoarele echipe Bakersfield Jam, KK Zagreb, Austin Toros, Air Avellino, Cholet Basket, BC Donetsk, Cholet Basket, Steaua Roșie Belgrad, Panathinaikos Atena, AS Monaco, Unicaja Malaga, respectiv ASVEL Villeurbane.

Nelson are trei sezoane în Euroligă cu tot atâtea echipe. În 38 apariții a bifat medii statistice de 8.1 puncte, 3.1 recuperări, 2.3 pase decisive și 0.7 intercepții în 22.2 minute pe partidă.

Palmaresul lui DeMarcus Nelson cuprinde un titlu de campion al Franței, o cupă națională a Franței, una a Greciei și două ale Serbiei. A fost inclus în echipa ideală a sezonului 2013/14 în EuroCup, fiind MVP al Cupei Serbiei 2013, respectiv al finalei LNB Pro A 2019.

Lotul lui Bayern Munchen la ora actuală cuprinde următorii jucători:

Fundași – DeMarcus Nelson, Nelson Weidemann, TJ Bray, Petteri Koponen, Maodo Lo, Nihad Djedovic, Diego Flaccadori
Extreme – Alex King, Vladimir Lucic, Paul Zipser, Danilo Barthel, Josh Huestis, Noah Jallow
Pivoți – Greg Monroe, Mathias Lessort, Leon Radosevic

În altă ordine de idei, FC Barcelona este în discuții cu Malcolm Delaney pentru un eventual contract. Catalanii sunt interesați de versatilul fundaș american după ce Thomas Heurtel s-a accidentat și ar putea rata cel puțin jumătate din sezonul competițional 2019/20.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.